ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Anna Sorokin διοργανώνει την πρώτη ατομική της έκθεση με σκίτσα που ζωγράφισε στη φυλακή

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο Public Hotel στις 19 Μαΐου

must.com.cy

Η Anna Sorokin, η οποία παρουσιαζόταν ως χρυσή κληρονόμος αριστοκρατικής γερμανικής οικογένειας και η ιστορία της έγινε σειρά στο Netfix διοργανώνει την πρώτη ατομική της έκθεση στη Νέα Υόρκη.

«Έχετε ακούσει ήδη τόσες πολλές φωνές, αλλά αυτή είναι η αρχή της αφήγησης της ιστορίας μου από εμένα, από τη δική μου οπτική γωνία» είπε η γεννημένη στη Ρωσία, Γερμανίδα υπήκοος, Anna Sorokin, η οποία είναι επίσης γνωστή με το όνομα Anna Delvey.

Στη σειρά παρουσιάζεται δραματοποιημένη η υπόθεση της Sorokin, η οποία εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης, στην οποία συστήθηκε ως πλούσια κληρονόμος με το όνομα Anna Delvey και τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή για μεγάλη κλοπή.

Η έκθεση που εγκαινιάζεται στο Public Hotel στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιλαμβάνει σκίτσα που δημιούργησε, ενώ βρίσκεται στη φυλακή.

«Είναι μια συλλογή από σκίτσα που έχω δημιουργήσει, ενώ βρισκόμουν υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην κομητεία Όραντζ» είπε η Anna Sorokin για την έκθεση με έργα της στο Page Six. «Ήθελα να απαθανατίσω μερικές από τις στιγμές περασμένων ετών, τόσο απαρατήρητες όσο και εμβληματικές, χρησιμοποιώντας τα περιορισμένα εργαλεία που έχω στη διάθεσή μου» ανέφερε.

«Μερικά από τα σκίτσα είναι λιτά, άλλα είναι πιο αφηρημένα και είναι ιδιαίτερα όσον αφορά το νόημα και την εμφάνιση για όσους τα παρατηρούν» σημείωσε.

Η Anna Sorokin είπε επίσης ότι σπούδασε «εικονογράφηση μόδας στη Σχολή Parsons στο Παρίσι, αλλά δεν έχει σκιτσάρει από τότε και μόνο τώρα στη φυλακή της Νέας Υόρκης άρχισε να σκιτσάρει ξανά».

«Δεν ήταν εύκολο να περάσεις ή να βγάλεις οτιδήποτε» είπε ο Chris Martin, αντιπρόσωπος των έργων τέχνης της Anna Sorokin.

«Τα περισσότερα από τα υλικά και το χαρτί απορρίφθηκαν/κατασχέθηκαν. Τα μόνα υλικά που πήραμε ήταν μερικά χρωματιστά μολύβια και χαρτί ακουαρέλας 9x12 ιντσών» πρόσθεσε.

Με το ψευδώνυμο η Anna Delvey η Anna Sorokin μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013.

Προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος για να εδραιωθεί στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης.

Χρησιμοποιούσε το όνομα μέχρι το 2017, όταν η εισαγγελία του Μανχάταν άρχισε να την ερευνά για περιπτώσεις τραπεζικής απάτης.

Η Anna Sorokin προσπάθησε να παρουσιάσει ως ιδέα ένα «Ίδρυμα Άννα Ντέλβι» σε πλούσιους πιθανούς επενδυτές.

Σύμφωνα με το Page Six, η Ντέλβι πούλησε τα δικαιώματα της ιστορίας στο Netflix για τη σειρά «Inventing Anna» έναντι 320.000 δολαρίων.

Ο Chris Martin πουλάει το 48% της κυριότητας ολόκληρης της συλλογής, την αξία της οποίας εκτιμά στα 500.000 δολάρια.

Η Delvey καταδικάστηκε για απάτη και υφαρπαγή περίπου 200.000 δολαρίων από τράπεζες και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ προσπάθησε επίσης να λάβει δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση