ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ατάκα της Greta Thunberg για τον Donald Trump

Η νεαρή ακτιβίστρια βρέθηκε στο σόου της Ellen DeGeneres

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όπως μάλλον θυμάστε, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, η 16χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη και η ομιλία της κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες-σχεδόν.

Να θυμίσουμε πως απευθυνόμενη στους ηγέτες που βρίσκονταν στην Σύνοδο, η Greta οργισμένη δήλωσε: «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε αυτή την στιγμή να βρίσκομαι εδώ, αλλά στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού... Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας... Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;».

Και όπως είπαμε στην αρχή, μπορεί τα λόγια της νεαρής ακτιβίστριας να ήταν συγκλονιστικά, ωστόσο ο Donald Trump βρήκε την ευκαιρία να την ειρωνευτεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αναγνώρισε μετά από αρκετά χρόνια πως η κλιματική αλλαγή είναι όντως υπαρκτή, αν και όπως ισχυρίζεται η καταστροφή δεν οφείλεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά, αναφερόμενος στην Greta έγραψε: «Δείχνει να είναι ένα πολύ χαρούμενο μικρό κορίτσι που ανυπομονεί για το λαμπρό και υπέροχο μέλλον. Τι ωραία!».

Φυσικά το tweet αυτό, δεν πέρασα απαρατήρητο. Δύο μήνες μετά το συμβάν, η νεαρή ακτιβίστρια βρέθηκε στο σόου της Ellen DeGeneres και ανάμεσα σε άλλα δέχτηκε την ερώτηση αν θα προσπαθούσε να αλλάξει την γνώμη του σε περίπτωση που οι δυο τους είχαν κάποια συνάντηση. Η ίδια δεν έχει κάτι να του μάθει, αφού ο άντρας αυτός έχει τις απαραίτητες γνώσεις απλώς δεν ενδιαφέρεται. Την ίδια στιγμή τόνισε πως μια τέτοια προσπαθεία θα ήταν άσκοπη.

Στην συνέχεια η Greta, μεταξύ άλλων, απάντησε και στο ερώτημα για το πώς αισθάνεται που έχει καταφέρει να πείσει εκατομμύρια έφηβους σε ολόκληρο τον κόσμο να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή.

 

Δείτε το βίντεο:

 Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση