ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Greta Thunberg αρχισυντάκτρια στο ραδιόφωνο του BBC

Το βρετανικό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι η Greta θα εμφανιστεί ως η μια αρχισυντάκτρια από τα πέντε πρόσωπα που έχουν επιλέξει

Newsroom K

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg, από τις ομιλίες σε εκδηλώσεις και εμφανίσεις της στους δρόμους, την τηλεόραση, σε εκδηλώσεις, τώρα αναλαμβάνει ρόλους αρχισυντάκτριας σε πρωινό πρόγραμμα του βρετανικού ραδιοφωνικού δικτύου BBC Radio 4.

Το βρετανικό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι η Greta θα εμφανιστεί ως η μια αρχισυντάκτρια από τα πέντε πρόσωπα που έχουν επιλέξει, για να διεκπαιρεώσουν την γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή Today's Radio 4, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μαζί με την νέα της ομαδα η Greta, θα συλλέξει και θα υλοποιήσει αρκετές συνεντεύξεις από άτομα που μάχονται και αυτοί εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μάλιστα είχε προτείνει στους υπεύθυνους την επιθυμία της να κάνει μια συνέντευξη με τον διοικητή της τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carne και έπειτα κάποια ρεπορτάζ σε περιοχές όπως την Ανταρκτική και τη Ζάμπια.

Στόχος της Thunberg, είναι να προσεγγίσει μέσω του ραδιοφώνου, ένα μεγαλύτερο κοινό για την κλιματική αλλαγή σε ολόκληρο τον κόσμο, εστιάζοντας όμως στην ελευθερία της έκφρασης.

Μεταξύ των υπολοίπων αρχισυντακτών είναι ο καλλιτέχνης Grayson Perry ο οποίος θα αναλύσει τα στερεότυπα, ο ράπερ “George The Poet” που θα εστιάσει στο θέμα της ταυτότητας και ο Charles Moore ο οποίος θα επικεντρωθεί στην ελευθερία της έκφρασης. Τέλος, η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, Baroness Hale θα είναι αρχισυντάκτρια για μια ημέρα σχολιάζοντας τον συντηρητικό Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson.

Αξίζει να αναφέρουμε πως παλαιότερα, είχαν αναλάβει χρέη αρχισυντάκτη ο πρίγκιπας Harry, Nicola Adams,Tracey Emin, Angelina Jolie και Stephen Hawking.

Η ομάδα είναι έτοιμη και αναμένουμε να την ακούσουμε στο αγγλικό ραδιόφωνο, καλή ακρόαση.

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση