ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κέιτ Μπους κατέχει πλέον και 3 ρεκόρ Γκίνες με το «Running Up That Hill»

Το κομμάτι της μουσικού συνεχίζει να θριαμβεύει, 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Kathimerini.gr

Μια εντυπωσιακή και θριαμβευτική δεύτερη κούρσα διανύει τον τελευταίο καιρό το «Running Up That Hill» της Κέιτ Μπους. Τι κι να το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1985, αρκούσε μία σκηνή στον τέταρτο κύκλο του «Stranger Things» για να το φέρει και πάλι στην επικαιρότητα και να συστήσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικούς της δεκαετίας του ‘80 και σε νέα κοινά και γενιές.

Η Κέιτ Μπους είδε λοιπόν το όνομά της και πάλι να γράφεται σε τίτλους αλλά και το «Running Up That Hill» να πλασάρεται και πάλι στα charts. Μάλιστα, η έως τώρα πορεία του κομματιού έχει υπάρξει τόσο δυνατή που η Κέιτ Μπους κατέχει πλέον τρία ρεκόρ Γκίνες.

Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο θεσμός των ρεκόρ Γκίνες, η Μπους είναι πλέον η γηραιότερη γυναίκα μουσικός που σκαρφάλωσε στο νο 1 αλλά και η μουσικός με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο νο 1, ενώ το «Running Up That Hill» γίνεται το κομμάτι που χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από την αρχική του κυκλοφορία για να φτάσει στην κορυφή των charts.

Πιο συγκεκριμένα, η Κέιτ Μπους στα 63 της γίνεται η γηραιότερη γυναίκα μουσικός στην κορυφή των βρετανικών charts, ρεκόρ που ως τώρα κατείχε η Cher, που το 1998 στα 52 της έφτασε στο νο 1 με το «Believe».

Όσο για το «Running Up That Hill», χρειάστηκε ακριβώς 36 χρόνια και 310 μέρες από την κυκλοφορία του για να φτάσει στην κορυφή των charts. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν οι Wham! με το «Last Christmas» που χρειάστηκε αντίστοιχα 36 χρόνια και 23 μέρες.

Όσον αφορά το διάστημα ανάμεσα στα δύο νο 1 της Κέιτ Μπους, αυτό αγγίζει τα 44 χρόνια, μιας και την προηγούμενη φορά που η μουσικός βρέθηκε στην κορυφή το ημερολόγιο έδειχνε 1978 κι αυτή κυκλοφορούσε το ντεμπούτο κομμάτι της «Wuthering Heights».

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το «Running Up That Hill» επανακάμπτει, μιας και το 2012 και αφού ακούστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το κομμάτι φιγούραρε και πάλι στα charts (αν και όχι τόσο ψηλά).
Ας θυμηθούμε, όμως, πώς φτάσαμε να μιλάμε και πάλι για το «Running Up That Hill»:

Με πληροφορίες από το ΝΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση