ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η νέα ταινία της Meryl Streep με αναφορές για «ξέπλυμα» χρήματος στην Κύπρο

Η ταινία The Laundromat είναι διαθέσιμη στο Netflix

Newsroom K

Η ταινία ''The Laundromat'' με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep είναι διαθέσιμη στο Netflix και έχει ήδη κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Βασίζεται στις αποκαλύψεις των ''Panama Papers'' σχετικά με τις offshore εταιρείας "πλυντήρια" ανά τον πλανήτη και τη δικηγορική δραστηριότητα της ταινίας Mossack - Fonseca.

Από τα γραφεία της συγκεκριμένης διέρρευσαν το 2016 τα έγγραφα που αποκάλυπταν την κλίμακα των offshore "πλυντηρίων", με την εταιρεία να φρόντιζε για χρόνια να διασφαλίζει το ξέπλυμα και το αφορολόγητο για τις καταθέσεις των πελατών στήνοντας χιλιάδες εταιρείες (''shell companies'') σε εξωτικά μέρη όπου η νομοθεσία είναι χαλαρή. Η Mossack - Fonseca διατηρούσε πάνω από 240 χιλιάδες εικονικά γραφεία σε χώρες όπως οι Μπαχάμες, τα νησιά Σαμόα, η Νεβάδα και η Κύπρος.

Όλες αυτές είναι χώρες χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένους φυσικούς πόρους και βιομηχανία, και μάλιστα συνεχίζουν κάνοντας αναφορά σε κυπριακή εταιρεία επενδύσεων, την Jetstream Trust, που έχει υπό τον έλεγχό της διάφορες άλλες εταιρείες.

Στην ταινία, μια χήρα (Meryl Streep) ερευνά μια απάτη ασφαλιστικής εταιρείας, κυνηγώντας όσα ανακαλύπτει μέχρι που φτάνει στην στην Mossack & Fonseca, σιγά σιγά ανακαλύπτοντας ένα κρυφό, γεμάτο σκάνδαλα οικονομικό σύστημα του κόσμου όλου. Μαζί με την Meryl Streep πρωταγωνιστούν οι Gary Oldman, Antonio Banderas και Sharon Stone.

Πηγή: must

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Πισω απο αυτη την ταινια κρυβονται τα τουρκικα κεφαλαια για την προπαγανδα !!!
Πρεπει ολοι να αναλογιστουμε πως ειναι δυνατο να μην γινει ταινια η τουρκικη εισβολη ή οι καθημερινες παραβιασεις των τουρκων ενω να γινονται ταινια τα οικονομικα θεματα που συμβαιουν
σχεδον σε ολες τις χωρες!

Ντόμπρος Κελαήδης

Πισω απο αυτη την ταινια είναι ο ΠΤΔ και το συγγενολόι του!

ΧΓΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X