ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και επίσημα το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας

Το 25% των μετοχών που απομένει στην Μακένζι Μπέζος έχει αξία μεγαλύτερη από 36 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: Reuters

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με την σύζυγό του Μακένζι Μπέζος είναι και επίσημα το ακριβότερο της ιστορίας.

Η Μακένζι Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα παραχωρήσει στον έως πρόσφατα συμβίο της το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού. Η ίδια θα διατηρήσει μόνο το 25% των μετοχών, εκ των οποίων μόνο το 4% είναι της Amazon.

Το 25% που απομένει στην κα. Μπέζος έχει αξία μεγαλύτερη από 36 δις. δολάρια. Το κοινό μερίδιο του ζευγαριού που αντιστοιχούσε σε 143 δισ. δολάρια, τους είχε καταστήσει το πλουσιότερο ζευγάρι στον κόσμο, με το διαζύγιο τους πλέον να γίνεται το «ακριβότερο» διαζύγιο στον κόσμο.  Η Τατλ παραχωρεί επίσης στον Τζεφ Μπέζος όλα τα δικαιώματα ψήφου για το σύνολο των μετοχών.

Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν την Πέμπτη (04/04) στο δικαστήριο, ενώ η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες.

Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει, επίσης, όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.

«Είμαι ευγνώμων που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διάλυσης του γάμου μου με τον Τζεφ», ανέφερε η ίδια στην ανάρτησή της.

Η ανακοίνωση λύνει και τα ερωτήματα που δημιούργησε το διαζύγιο του ζευγαριού σχετικά με την κατεύθυνση της εταιρείας. Ο Μπέζος, ο οποίος θεωρείται ειδήμων της διοίκησης θα συνεχίσει να έχει στην κατοχή του τον έλεγχο της εταιρείας.

Ο χωρισμός του ζεύγους, που ανακοινώθηκε αναπάντεχα τον περασμένο Ιανουάριο έπειτα από 25 χρόνια γάμου λόγω αποκαλύψεων για τον κρυφό δεσμό του Μπέζος με την Λόραν Σάντσεζ, πολλές εικασίες και ερωτηματικά για το πώς θα μοιράσει την περιουσία του, που ανέρχεται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η πέτρα του σκανδάλου Λόραν Σάντσεζ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X