ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kaia Gerber: «Η σύγκριση στο instagram καταρρακώνει την αυτοεκτίμησή μας»

Η κόρη της Cindy Crawford μίλησε για κοινωνικά ζητήματα που πολλές φορές αγνοούμε

must.com.cy

H Kaia Gerber μας συστήνεται για άλλη μια φορά με ώριμες ιδέες και κοινωνικά ζητήματα που ενδεχομένως να αγνοούμε πολλές φορές. Η 20χρονη κόρη της παλαίμαχης supermodel, Cindy Crawford αναφέρθηκε σε κάτι το οποίο πολλοί έχουν πει και πολλοί έχουν νιώσει ταυτόχρονα. Μίλησε στο περιοδικό «Elle» και είπε πως έχουμε τη δυνατότητα πλέον να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο και πως η σημερινή τεχνολογία είναι ένα τεράστιο εργαλείο στα χέρια μας.

«Πιστεύω ότι οφείλουμε τη δημιουργικότητά μας και στο γεγονός ότι ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και με τις διαφορετικές ιδέες τους. Υπάρχει και η αρνητική πλευρά, όπως η κουλτούρα της σύγκρισης. Είναι αναμφίβολα σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο χρόνο περνάμε στα social media και πώς τα χρησιμοποιούμε και το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους, είναι δύσκολο για την αυτοεκτίμησή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συνέχισε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει και η αρνητική πλευρά, όπως η κουλτούρα της σύγκρισης. Είναι αναμφίβολα σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο χρόνο περνάμε στα social media και πώς τα χρησιμοποιούμε. Αν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους, είναι δύσκολο για την αυτοεκτίμησή μας. Όταν ο καθένας δείχνει τις κορυφαίες στιγμές του, μπορεί να νιώσουμε απαίσια. Νομίζω ότι πρέπει να μάθετε ποιο είναι το δικό σας όριο – το δικό μου είναι αρκετά χαμηλό!».

Υπήρξαν διάφορες μελέτες κατά καιρούς που απέδειξαν πως η συνεχής και αδιάλειπτη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι επιβλαβείς για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την εικόνα που έχουμε για εμάς τους ίδιους. Μια συγκεκριμένη μελέτη που έγινε το 2017 έδειξε πως το Instagram είναι από τις χειρότερες πλατφόρμες με τις χειρότερες συνέπειες στην ψυχική μας υγεία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση