ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάνιε: Η Adidas ξεκινά έρευνα σε βάρος του μετά από καταγγελίες για «τοξική συμπεριφορά»

Kathimerini.gr

Στο στόχαστρο της Adidas μπήκε ο Κάνιε Γουέστ, καθώς η εταιρία ξεκίνησε έρευνα, μετά από αναφορές πως ο ράπερ είχε δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον κατά την περίοδο της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Rolling Stone, πρώην εργαζόμενοι της Yeezy -σειράς του καλλιτέχνη με την Adidas- υποστηρίζουν πως επικρατούσε μία ατμόσφαιρα που έμοιαζε με… αίρεση.

Τονίζουν επίσης πως ο ράπερ τους έδειχνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου και τους εκφόβιζε.

Σε επιστολή, μάλιστα, σημειώνουν ότι οι διευθυντές της εταιρίας γνώριζαν την «προβληματική συμπεριφορά» του Γουέστ, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια.

Η Adidas δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη αν οι ισχυρισμοί έχουν βάση.

«Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε μια ανώνυμη επιστολή είναι αληθινές. Ωστόσο, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αυτούς τους ισχυρισμούς και γι΄αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αμέσως ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα», ανέφερε η εταιρεία.

 

Η συνεργασία του με την Adidas έφτασε στο τέλος της τον περασμένο μήνα, όταν ο Κάνιε Γουέστ δημοσίευσε αντισημιτικά σχόλια στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλλιτέχνης φέρεται να έδειχνε στους εργαζόμενους προσωπικές φωτογραφίες της πρώην συζύγου του, Κιμ Καρντάσιαν.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, η επιστολή ανέφερε: «Ο Κάνιε Γουέστ έκανε προσβλητικά σχόλια κυρίως στις γυναίκες εργαζόμενες… Κανένας εργαζόμενος της Adidas δεν θα έπρεπε να υποστεί αυτού του είδους τη συμπεριφορά από έναν συνεργάτη του brand, ούτε η ηγεσία της Adidas θα έπρεπε ποτέ να την ανεχτεί».

 

Σημειώνεται πως η έρευνα έχει ξεκινήσει την ώρα που σύμφωνα με τον Business Insider ο Κάνιε Γουέστ σκέφτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως ο ράπερ ζήτησε από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να σταθεί στο πλευρό του ως… αντιπρόεδρος.

Με πληροφορίες από BBC, Rolling Stone, Business Insider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση