ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κουέντιν Ταραντίνο κατά Φρανσουά Τρυφώ: «Ήταν ένας αδέξιος ερασιτέχνης»

«Τα θρίλερ του Κλοντ Σαμπρόλ είναι καλύτερα από τις απαράδεκτες ταινίες των Τρυφώ και Χίτσκοκ, τις οποίες θεωρώ απαίσιες»

Kathimerini.gr

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, εκτός από δημοφιλής και ταλαντούχος σκηνοθέτης, είναι γνωστός και για το γεγονός ότι δε διστάζει να εκφράσει την άποψή του κυρίως όσον αφορά θέματα του κινηματογράφου. Μάλιστα, έχει μιλήσει πολλές φορές για το σινεμά που τον ενέπνευσε. Από την άλλη, έχει ασκήσει έντονη κριτική για την εξύμνηση μερικών από τις πιο σημαντικές φιγούρες της έβδομης τέχνης.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον κινηματογράφο στο πρόσφατο επεισόδιο του podcast που συμπαρουσιάζει ο Ταραντίνο μαζί με τον Ρότζερ Άβαρι, ο πρώτος μίλησε για τη δουλειά του Φρανσουά Τρυφώ και πιο συγκεκριμένα τα θρίλερ που ο Γάλλος σκηνοθέτης δημιούργησε πιο αργά στην καριέρα του.

«Τα θρίλερ του Κλοντ Σαμπρόλ είναι καλύτερα από τις απαράδεκτες ταινίες των Τρυφώ και Χίτσκοκ, τις οποίες θεωρώ απαίσιες», είπε ο Ταραντίνο. Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τρύφω έτσι κι αλλιώς. Αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, με πρώτη την ταινία “The Story of Adele H”. Αλλά κυρίως αισθάνομαι για τον Τρυφώ ότι και για τον Εντ Γουντ. Πιστεύω ότι είναι ένας παθιασμένος, αδέξιος ερασιτέχνης».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταραντίνο κατακρίνει τον Τρυφώ. Στο πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» αποκαλύπτει την αρνητική αντίδραση του Κλιφ Μπουθ (χαρακτήρας που στην ομότιτλη ταινία υποδύεται ο Μπραντ Πιτ) στην προβολή των «The 400 Blows» και «Jules and Jim» σε σκηνοθεσία Τρυφώ. Παρόλο που ο Ταραντίνο υποστήριξε ότι οι κινηματογραφικές απόψεις που αναφέρονται στο βιβλίο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις δικές του, μίλησε επικριτικά και για μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του κοινού που δημιούργησε ο Γάλλος σκηνοθέτης.

Με πληροφορίες από το IndieWire

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση