ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Leonardo Di Caprio εναντίον Jair Bolsonaro για τις φωτιές στη Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας τα έβαλε με τον γνωστό ηθοποιό

must.com.cy

Φαίνεται πως ο ηθοποιός Leonardo Di Caprio και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro βρίσκονται αντιμέτωποι μεταξύ τους καθώς το αστέρι του Hollywood, γνωστός και για τον ζήλο και την υποστήριξη της μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην οποία μιλούσε για την αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος, Jair Bolsonaro μίλησε και του απάντησε επιθετικά.

Ο ηθοποιός έγραψε στο Twitter το εξής:

«Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στον Αμαζόνιο, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη μας για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή. Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση τα τελευταία 3 χρόνια, από μια εξορυκτική βιομηχανία».

Μόλις δημοσίευσε τον λόγο του, σειρά είχε ο Jair Bolsonaro για να απαντήσει στα λεγόμενα του ηθοποιού λέγοντάς του αρχικά πως δεν είναι ο ιδανικός να μιλάει για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο ίδιος μετακινείται με γιοτ.

«Πάλι εσύ, Leo; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου "εκλογικό καλώδιο", όπως λέμε στη Βραζιλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου πριν αρχίσεις να κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας οπότε, θα σας τη χαρίσω», απάντησε προοδευτικά ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Τέλος, ο πρόεδρος είπε επίσης ότι ο Leonardo Di Caprio είχε χρηματοδοτήσει εθελοντές πυροσβέστες να βάλουν πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου με σκοπό να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση και στη συνέχεια να πάρει δωρεές από τον κόσμο και μία από αυτές τις δωρεές θα ήταν και του ίδιου του ηθοποιού.

Η «μάχη» δεν είχε τελειωμό καθώς ο ηθοποιός βγήκε και υπερασπίστηκε τον εαυτό του με ανάρτηση στο Instagram.

«Σε αυτή την εποχή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που εργάζονται για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα της δέσμευσης και του πάθους που απαιτούνται για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο πλευρό των ομάδων που τα προστατεύουν. Δεν χρηματοδοτούμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται. Παραμένω προσηλωμένος στην υποστήριξη των αυτοχθόνων κοινοτήτων της Βραζιλίας, των τοπικών κυβερνήσεων, των επιστημόνων, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού που εργάζονται ακούραστα για την προστασία του Αμαζονίου για το μέλλον όλων των Βραζιλιάνων», έγραψε ο ηθοποιός.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση