ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Meghan Markle: Η έρευνα για καταγγελία εις βάρος της για bullying ολοκληρώθηκε

Το παλάτι αρνείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο αφού η εφημερίδα Times ανακοίνωσε ότι είχαν γίνει καταγγελίες εις βάρος της δούκισσας του Sussex, Meghan Markle, από το προσωπικό της. Οι καταγγελίες έλεγαν ότι έκανε βοηθούς της να κλαίνε και συμπεριφερόταν σε άλλους τόσο άσχημα, που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Μετά την ανακοίνωση της Times η ίδια και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Harry με επίσημη ανακοίνωση διέψευσαν ότι η Meghan Markle είχε κάνει bullying σε οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους της. Επίσης μετά από λίγο καιρό, στη συνέντευξη στην Oprah Winfrey κατηγόρησε η ίδια το παλάτι ότι «διαιωνίζει ψεύδη».

Ο Michael Stevens, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, έδωσε πληροφορίες για την έρευνα, που διεξήχθη από ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία και η οποία διενεργήθηκε για να εξεταστεί το πώς έγινε ο χειρισμός των καταγγελιών ώστε να βελτιωθούν οι πρακτικές στον βασιλικό οίκο.

Ο ίδιος δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια για τα συμπεράσματα ή τις συστάσεις που έγιναν, αλλά δήλωσε σε δημοσιογράφους, «Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και οι συστάσεις για τις πολιτικές μας και τις διαδικασίες μας προωθήθηκαν. Αλλά δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλιο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Times, ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης του πρίγκιπα Harry και της Meghan, είχε εκφράσει ανησυχίες τον Οκτώβριο του 2018, υποστηρίζοντας το bullying που γινόταν σε κάποιους από τους βοηθούς της. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρίγκιπας του ζήτησε να αφήσει το θέμα, το οποίο δεν προχώρησε ποτέ. Λίγο αργότερα, το παλάτι ανακοίνωσε ότι θα γίνει έρευνα.

«Πιστεύω ότι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, επειδή αντλήθηκαν διδάγματα» δήλωσε μια υψηλόβαθμη πηγή από το παλάτι.

Ενώ πηγή από το παλάτι δήλωσε στο CNN, ότι το Buckingham δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, προκειμένου να προστατευθούν εκείνοι που συνεργάστηκαν με τις έρευνες.

Συγκεκριμένα είπε, «Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα το έκαναν με την πεποίθηση ότι θα υπάρχει εχεμύθεια σε αυτές τις συζητήσεις με την ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία και έχουμε καθήκον να σεβαστούμε αυτή την εχεμύθεια».

Πρόσθεσε, ότι έγιναν αλλαγές στις πολιτικές του παλατιού, μετά την έρευνα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιες ήταν αυτές.

Τέλος επισήμανε, «Όποτε γίνεται μια ανεξάρτητη έρευνα αυτής της φύσης, πάντα υπάρχουν διδάγματα να αντληθούν, πάντα υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις διαδικασίες. Δεν αποκαλύπτουμε κάθε αλλαγή στις πολιτικές και τις διαδικασίες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση