ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μια πρώτη γνωριμία με την Táltsie

Ένα από τα νέα πρόσωπα της indie μουσικής της Κύπρου μάς βάζει στον κόσμο της, στο παρασκήνιο, το παρόν και το μέλλον της

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στην εποχή των social media δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος. Η Θάλεια Τσιατίνη, ή αλλιώς TALTSIE, το κατάφερε, με την υπέροχη φωνή της και τα μελωδικά τραγούδια από το πρώτο της EP «To You». Τώρα, τη γνωρίζουμε καλύτερα μέσα από εφτά ερωτήσεις που αφορούν τα πάντα πίσω από την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης μουσικής πορείας.

Πώς προέκυψε το TALTSIE και γιατί επέλεξες να έχεις ψευδώνυμο;

Δυστυχώς πίσω από το ψευδώνυμό μου δεν κρύβεται και η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί φίλοι μου από το εξωτερικό πάντα δυσκολεύονταν να προφέρουν το ονοματεπώνυμό μου και έτσι αποφάσισα να το σμικρύνω, συνδέοντας το όνομα και το επίθετο μου. Όταν το έψαξα κιόλας λίγο και είδα ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από κανέναν, το επέλεξα.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν τεσσάρων χρονών και ρώτησα τους γονείς μου αν μπορούσα να αρχίσω μαθήματα βιολιού. Από τότε δεν θυμάμαι στιγμή χωρίς τη μουσική στη ζωή μου. Οι γονείς μου μού έδωσαν την ευκαιρία να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι, να μάθω, να εξερευνήσω, και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που ήταν και είναι πάντα δίπλα μου.

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψες;

Άρχισα να γράφω διάφορες μελωδίες από τα δέκα μου. Βέβαια δεν ήταν ολοκληρωμένα τραγούδια ακόμη, αλλά ήταν η αρχή. Θα έλεγα ότι το πρώτο ολοκληρωμένο μου κομμάτι, το οποίο ήταν και το πρώτο που ηχογράφησα ποτέ στη ζωή μου, είναι το «Land of Nowhere». Μάλιστα για το συγκεκριμένο, μετά από χρόνια, γύρισα μαζί με τους γονείς μου ένα DIY βιντεάκι, το οποίο είχα ανεβάσει και στο YouTube.

Περίγραψέ μας τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το πρώτο σου EP, «To You». Ποια ήταν η έμπνευση και πώς επιλέχθηκαν τα τραγούδια;

Το πρώτο μου EP ήθελα να είναι ένας συνδυασμός κομματιών από διάφορες φάσεις της ζωής μου που με επηρέασαν ή με άγγιξαν με κάποιον τρόπο. Τα τραγούδια δεν γράφτηκαν μια συγκεκριμένη χρονιά, αλλά είναι από διάφορες χρονιές, και κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικές καταστάσεις, εμπειρίες, ανθρώπινες σχέσεις. Ήθελα να συνοψίσει και να ενώσει αυτές τις διαφορετικές φάσεις, σαν ένα μουσικό ημερολόγιο. Αυτό το EP ήταν μια ευκαιρία να έρθω ακόμη πιο κοντά με τον ίδιο μου τον εαυτό, ήταν μια ευκαιρία να δω πώς ο τρόπος σκέψης μου, καθώς και η μουσική μου σύνθεση, αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο.

Ποιους καλλιτέχνες ακολουθείς και θαυμάζεις;

Δύσκολη ερώτηση. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα μουσικό να ακούει και να ακολουθεί όσους περισσότερους μουσικούς γίνεται, από διάφορα μουσικά υπόβαθρα. Θαυμάζω πάρα πολλούς καλλιτέχνες, τον καθένα για τις δικές του ξεχωριστές πινελιές που ζωγραφίζει στον δικό του μοναδικό, μουσικό καμβά. Όσον αφορά τον τελευταίο καιρό, ακούω ασταμάτητα Daniel Ceaser, Celeste και Michael Kiwanuka!

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Θα έλεγα ότι είναι ένας συνδυασμός από indie, pop και soul μουσική. Γενικά, όμως, δεν θέλω να περιορίζω τη μουσική μου με ετικέτες και ονόματα επειδή μερικές φορές αυτό περιορίζει τη φαντασία μου.

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο που μπορείς να μας πεις;

Ναι! Και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το συγκεκριμένο! Είναι ακόμη μυστικό, αλλά θα το ανακοινώσω σύντομα. Περιμένω κι εγώ πώς και πώς για να το μοιραστώ με τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση