ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Netflix: Μηνύει το επιτελείο του μιούζικαλ «Bridgerton» για πνευματικά δικαιώματα

Οι δημιουργοί του μιούζικαλ είχαν κερδίσει το Grammy 2022 για το καλύτερο μουσικό θεατρικό άλμπουμ

must.com.cy

Του Γιώργου Γκαρακλίδη

Το μιούζικαλ «Bridgerton» το οποίο κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και να λάβει και βραβείο στην τελετή βραβείων Grammy για το καλύτερο μουσικό θεατρικό άλμπουμ βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς η εταιρεία παραγωγής Netflix έκανε μήνυση στην ομάδα που δημιούργησε το μιούζικαλ για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Abigail Barlow και η Emily Bear είναι οι γυναίκες που δημιούργησαν το μιούζικαλ και το προσάρμοσαν από την τηλεοπτική σειρά σε μιούζικαλ για το θέατρο. Η καταγγελία βγήκε εις βάρος των δύο καλλιτεχνών στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Washington στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τρεις ημέρες μετά την παράσταση «The Unofficial Bridgerton Musical» στο Kennedy Center η οποία και ξεπούλησε.

Η συγκεκριμένη παράσταση στο Kennedy Center ουσιαστικά στάθηκε ως αφορμή καθώς όσο τα τραγούδια του μιούζικαλ ήταν διαθέσιμα μέσα από το TikTok το Netflix δεν είχε πει τίποτα ενώ όταν είδε ότι τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν θεώρησαν πως οι δημιουργοί κατάφεραν να εδραιωθούν και να τους μάθει το ευρύ κοινό στις πλάτες σειράς δικής τους παραγωγής.

Πρόκειται όντως για ξεπούλημα και μεγάλη επιτυχία καθώς το κάθε εισιτήριο στοίχιζε 149 δολάρια ενώ τα VIP εισιτήρια ήταν ακριβότερα.

Η μήνυση που έκανε η εταιρεία παραγωγής του Netflix ανέφεραν πως οι δύο τραγουδιστές χρησιμοποίησαν και διαλόγους και άλλα στοιχεία στην παράστασή τους ενώ τόνισαν πως είχαν πει ψέματα πως είχαν την άδεια του Netflix τη στιγμή που η εταιρεία τους είχε προειδοποιήσει νωρίτερα κάτι που οι δημιουργοί του μιούζικαλ το είχαν αγνοήσει.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης η Abigail Barlow και η Emily Bear παραπλανούσαν τον κόσμο παρουσιάζοντας πως έχουν νόμιμα το εμπορικό σήμα του «Bridgerton» με κανονική άδεια από το ίδιο το Netflix ανέφερε η ομάδα της εταιρείας στη μήνυση που έκανε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση