ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντι Κάπριο: Θα υποδυθεί τον ηγέτη της αίρεσης που κόστισε τη ζωή σε 918 ανθρώπους

Ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον Jim Jones που ίδρυσε τον «Ναό του Λαού» στα μέσα της δεκαετίας του ’50

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στη συγκλονιστική ιστορία της αίρεσης «Ο Ναός του Λαού» πίσω στη δεκαετία του ’70 θα μας μεταφέρει η νέα ταινία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει, αλλά και να αναλάβει μέσω της εταιρείας του την παραγωγή για το πρότζεκτ με τη MGM να παίρνει τα δικαιώματα του σεναρίου που έγραψε ο Scott Rosenberg (High Fidelity, Venom, Jumanji).

O Ντι Κάπριο θα υποδυθεί τον Jim Jones που ίδρυσε τον «Ναό του Λαού» στα μέσα της δεκαετίας του ’50, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια απέρριπτε τον παραδοσιακό χριστιανισμό και άρχισε να αυτοαποκαλείται θεός. Το 1974 ίδρυσε στη Γουιάνα την Jonestown υποσχόμενος στους ακολούθους του έναν σοσιαλιστικό παράδεισο μακριά από τις καταπιέσεις της κυβέρνησης.

Μέχρι το 1978 πάνω από 900 άνθρωποι ζούσαν στην Jonestown, με το θέμα να λαμβάνει διαστάσεις όσο περνούσε ο καιρός και την Κυβέρνηση να αποφασίζει να ερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη, στέλνοντας εκεί τον γερουσιαστή Leo Ryan τον Νοέμβριο του 1978.

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη Γουιάνα, ο γερουσιαστής δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο μαζί με άλλα τέσσερα άτομα και στη συνέχεια ο Jones οργάνωσε μία μαζική δολοφονία-αυτοκτονία με τους ακολούθους το να πίνουν κυάνιο.

918 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσα τους και εκατοντάδες παιδιά, στη μεγαλύτερη τραγωδία απώλειας ζωών Αμερικανών πολιτών μέχρι και την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί στο Don’t Look Up του Adam McKay που θα δούμε στο Netflix.

Πηγή: Roxx

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση