ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Bill Cosby καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Η μηνύτρια ήταν μόλις 16 ετών

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Ο γνωστός κωμικός και σταρ του «the Cosby show», Bill Cosby βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση μιας τότε 16χρονης κοπέλας. Η επίθεση έλαβε χώρα στην έπαυλη του playboy το 1975. Οι ένορκοι του δικαστηρίου στο Los Angeles μετά από 1 μηνά δίκης αποτάθηκαν υπέρ της 64χρονης, πλέον, Judy Huth. Δίνοντας της 500,000 δολάρια αποζημίωση για την νομική ήττα του κάποτε πολυαγαπημένου κωμικού.

Οι ένορκοι του δικαστηρίου διαπίστωσαν ότι ο Cosby εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή την τότε 16χρονη, που όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, γνώριζε πως ήταν ανήλικη

Η απόφαση αυτή ολοκληρώνει μια από τις τελευταίες νομικές υποθέσεις κατά του 84χρονου Cosby, τον οποίο περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει μέχρι στιγμής για σεξουαλική παρενόχληση εδώ και πέντε δεκαετίες.

Στις καταθέσεις του δικαστηρίου και στην κατάθεση στη δίκη, η Huth είπε ότι αυτή και μια φίλη της συνάντησαν τον Cosby σε ένα πάρκο και ότι ο ηθοποιός αργότερα την πήγε μαζί με τη φίλη της στο Playboy Mansion. Κατέθεσε, επίσης, ότι ο Cosby , ο οποίος ήταν 37 ετών τότε, της επιτέθηκε, αναγκάζοντάς την σε σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή της, έναν ισχυρισμό που ο ηθοποιός αρνήθηκε.

Ο Cosby, ο οποίος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη δίκη, αρνήθηκε τον ισχυρισμό. Στο βίντεο μιας κατάθεσης που παρουσιάστηκε στους ενόρκους, ο Cosby είπε ότι δεν θυμόταν την Huth. Ωστόσο, είπε ότι το περιστατικό δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί επειδή δεν θα είχε σεξουαλική επαφή εκείνη τη στιγμή με κάποιον που ήταν κάτω των 18 ετών.

Η Jennifer Bonjean, δικηγόρος του Cosby, αμφισβήτησε την Huth κατά την διάρκεια της δίκης, αποκαλώντας το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμά της «δοκιμή σε ενέδρα».

Ο εκπρόσωπος του Cosby, Andrew Wyatt, είπε ότι η ομάδα του ηθοποιού σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της κριτικής επιτροπής, αλλά την περιέγραψε ως νίκη για τον ηθοποιό, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ λιγότερο από ό,τι ζητούσε η δικηγόρος της Huth, Gloria Allred, των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτή είναι μια τεράστια νίκη και οι Cosby είναι τόσο χαρούμενος με την εκπροσώπηση της Jennifer Bonjean», είπε ο Wyatt. « Η Allred, προσπαθούσε να πάρει 8 εκατομμύρια δολάρια. Δεν έλαβε τιμωρητικές αποζημιώσεις. Αυτή είναι μια τεράστια νίκη».

Η Allred, ο δικηγόρος της Huth, ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την ετυμηγορία της και επαίνεσε την πελάτισσά της για το «θάρρος και τις πολλές θυσίες της για να κερδίσει τη δικαιοσύνη σε αυτή την υπόθεση».

«Είναι τιμή μας να την εκπροσωπούμε», είπε. «Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες που μίλησαν όλα αυτά τα χρόνια και αρνήθηκαν να σιωπήσουν απέναντι σε αυτό που πίστευαν ότι ήταν αδικία και σεξουαλική κακοποίηση από ισχυρούς άνδρες… Είμαστε περήφανοι για την κυρία Huth και τη νίκη μας εναντίον του Bill Cosby .»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση