ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Βιτάλικ Μπούτεριν στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του TIME που κυκλοφορεί ως NFT

Γνωστός ως συνιδρυτής της πλατφόρμας Ethereum

Το περιοδικό TIME επέλεξε τον Βιτάλικ Μπούτεριν για το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του που κυκλοφορεί ως NFT - συλλεκτικό ψηφιακό αρχείο.

Γνωστός ως συνιδρυτής της πλατφόρμας Ethereum, ο Βιτάλικ Μπούτεριν είναι αναμφισβήτητα το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων σήμερα.

Το νόμισμα της Ethereum, Ether, είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα πίσω από το Bitcoin, με ένα οικοσύστημα τρισεκατομμυρίων δολαρίων που συναγωνίζεται σε όγκο συναλλαγών τη Visa. Αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain, η Ethereum ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο αποκεντρωμένο διαδίκτυο ανοιχτού κώδικα που είναι γνωστό σήμερα ως Web3.

Στο εξώφυλλο του TIME με τίτλο «The Prince of Crypto Has Concerns», ο Βιτάλικ Μπούτεριν εκφράζει ένα «μίγμα υπερηφάνειας και τρόμου» για τη δημιουργία του. Ενώ ο γεννημένος στον Καναδά ρωσικής καταγωγής προγραμματιστής βλέπει τη μετασχηματιστική δύναμη της Ethereum ως έναν τρόπο για να ξεκινήσει κάθε είδους κοινωνικοπολιτική μεταρρύθμιση, όπως δικαιότερα συστήματα ψηφοφορίας, πολεοδομικός σχεδιασμός και καθολικό βασικό εισόδημα, η αποκεντρωμένη φύση της πλατφόρμας επέτρεψε επίσης τη χρήση της ως μέσο απληστίας και παρανομίας.

Ο Μπούτεριν προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπερβολικά ανυπόμονων επενδυτών και των υψηλών προμηθειών συναλλαγών. «Ο κίνδυνος είναι να έχεις αυτούς τους πιθήκους των τριών εκατομμυρίων δολαρίων και να γίνει ένα διαφορετικό είδος τζόγου» τονίζει ο Μπούτεριν αναφερόμενος στη συλλογή NFTs Bored Ape Yacht Club.

Ο Μπούτεριν φιλοξενείται στο πρώτο πλήρες τεύχος του περιοδικού TIME ως NFT, το οποίο έχει προηγουμένως αποτολμήσει είσοδο στον ψηφιακό χώρο μέσω συνεργασιών με την Cool Cats, την κυκλοφορία προηγούμενων εμβληματικών εξωφύλλων μέσω της ψηφιακής αγοράς τέχνης Superrare και ένα ειδικό εξώφυλλο με τον ψηφιακό καλλιτέχνη Beeple. To TIME έχει επίσης ενεργοποιήσει την ενσωμάτωση ψηφιακού πορτοφολιού στον ιστότοπό της και δέχεται επί του παρόντος Bitcoin για τις συνδρομητικές της υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση