ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Brad Pitt πιστεύει πως πάσχει από προσωπαγνωσία

«Με θεωρούν εγωπαθή και απρόσιτο, αλλά μου είναι μυστήριο»

must.com.cy

Της Δέσποινας Άσπρου

O Brad Pitt παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο GQ και αποκάλυψε πως πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, μια σπάνια διαταραχή στην οποία προκαλείται αδυναμία αναγνώρισης προσώπων.

Αν και ο ηθοποιός περιέγραψε στο περιοδικό πως δυσκολεύεται υπερβολικά στην αναγνώριση προσώπων - γεγονός που τον ωθεί στο να αισθάνεται ότι οι άνθρωποι τον θεωρούν «απόμακρο, απρόσιτο και εγωπαθή», δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με την διαταραχή.

«Πολλοί με σιχαίνονται γιατί θεωρούν πως δεν τους σέβομαι» είχε πει το 2013 σε συνέντευξή του στο Esquire. «Όλο μου λένε 'είσαι εγωιστής, είσαι υπερόπτης'. Όμως, είναι μυστήριο για'μένα, φίλε. Δεν μπορώ να συγκρατήσω πρόοσωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος μιλά για την διαταραχή αυτή που αποκαλείται και «τύφλωση του προσώπου».

Για την ιστορία να πούμε πως η προσωπαγνωσία είναι μια εκ γενετής διαταραχή και οι άνθρωποι που πάσχουν με αυτήν, συχνά καταφεύγουν σε ειδικές στρατηγικές ώστε να αναγνωρίζουν κόσμο που περιλαμβάνουν από προσευχή, μέχρι και προσπάθεια να καταλάβουν κάποιον από τον τρόπο που χτενίζεται, περπατά, ντύνεται κτλ.

Βάση των ειδικών, η διαταραχή έχει να κάνει με την οπτική επεξεργασία των αντικειμένων και μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση