ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Harvey Weinstein ζητά τη διεξαγωγή νέας δίκης λόγω ακατάλληλων μαρτύρων

Όσα ζητούν οι δικηγόροι του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο άλλοτε γνωστός παραγωγός ταινιών του Hollywood, Harvey Weinstein καταδικάστηκε όπως ξέρουμε τον Μάϊο του 2020 σε 23 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμούς που έκανε κατά την διάρκεια της καριέρας του. Τώρα οι δικηγόροι του σε μια απόπειρα «μείωσης» της ποινής του φαίνεται να ζητούν επανεξέταση της υπόθεσης και νέα δίκη.

Όπως όλα δείχνουν μετά από αρκετό ψάξιμο η νομική ομάδα του παραγωγού κατέθεσε έφεση 166 σελίδων σύμφωνα με την Wall Street Journal και την Independent, όπου περιγράφεται ότι κατά την διάρκεια της δίκης του ιδίου, οι ένορκοι ήταν προκατειλημμένοι και κάποιες από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν χρησιμοποιήθηκαν κατά τους ίδιους μόνο για να δείξουν το ποιόν του χαρακτήρα του παραγωγού (απέχθεια).

Η έφεση ήταν προμελετημένη αφού και στο παρελθόν οι δικηγόροι του Weinstein είχαν πει πως τα 23 χρόνια ποινής θεωρούνταν υπερβολικά αφού «δεν είναι ισόβια φυλάκιση αλλά θανατική καταδίκη».

Να θυμίσουμε πως ο κατηγορούμενος περίμενε και μια νέα δίκη στην California για άλλες επιπλέον καταγγελίες, όμως αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση