ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O Mark Zuckerberg υποστηρίζει την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Το αστρονομικό ποσό που χάρισε ο ιδρυτής του Facebook για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Newsroom K

Η τεράστια εξάπλωση του κορωνοϊού έχει θορυβήσει όλο τον κόσμο και όσοι μπορούν προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί. Ανάμεσα στους επώνυμους που θέλησαν να προσφέρουν οικονομική βοηθεία για τη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι και ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα το ΚΥΠΕ, με ανάρτησή του στη δική του σελίδα ο Πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα διαθέσει περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention).

Όπως αναφέρει ο Mark Zuckerberg: "Πολλοί άνθρωποι μας έχουν πει ότι θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν, έτσι συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund), στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει μια δωρεά".

Αν αναρωτιέστε πώς θα εκμεταλλευτούν τα εν λόγω χρήματα, να σας πούμε πως σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το 100% των χρημάτων "θα στηρίξει άμεσα το έργο για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο". Επιπλέον αναφέρει ότι το Ίδρυμα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών "θα ξεκινήσει συγκέντρωση κεφαλαίων τις επόμενες εβδομάδες στην καταπολέμηση της επιδημίας στις ΗΠΑ".

Ο ίδιος φρόντισε να ευχαρηστήσει "όσους εργάζονται για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας".

 

 

 

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X