ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαινίασε Μoνάδα Εντατικής Θεραπείας εξ αποστάσεως

Όπως ανέφερε ο πρίγκιπας Κάρολος, «συγκινήθηκε πολύ» όταν του ζητήθηκε να εγκαινιάσει το νοσοκομείο που στήθηκε σε μόλις εννέα ημέρες

Newsroom K

Ο πρίγκιπας Κάρολος εγκαινίασε τη Μoνάδα Εντατικής Θεραπείας που άνοιξε στο νοσοκομείο Florence Nightngale και θα περιθάλψει ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό εξ αποστάσεως αφού λόγω καραντίνας δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί.

To νοσοκομείο αυτό δημιουργήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Excel Exhibition Centre στο Λονδίνο και κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του στρατού, αρχικής χωρητικότητας 500 κλινών, μπορεί να φθάσει τις 4.000 κλίνες, το ισοδύναμο δύο κλασικών νοσοκομείων. Βρίσκεται στους χώρους του Excel Exhibition Centre, στην περιοχή Ντόκλαντς του ανατολικού Λονδίνου, κοντά στον ποταμό Τάμεση.

Το νοσοκομείο, που εγκαινιάσθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον πρίγκιπα Κάρολο και με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να βρίσκεται επί τόπου, είναι το πρώτο από έξι προσωρινά νοσοκομεία που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η COVID-19 έχει προκαλέσει σχεδόν 2.921 θανάτους.

Μπορεί να γίνει δυνατό το αδύνατο και πώς μπορούμε να πετύχουμε το αδιανόητο μέσω της ανθρώπινης θέλησης και της εφευρετικότητας

Το Excel Exhibition Centre (83.613 τετραγωνικά μέτρα εκθεσειακού χώρου) φιλοξενεί συνήθως εκδηλώσεις της βιομηχανίας για τομείς όπως η άμυνα, τα ταξίδια, η φιλοξενία και ο κτηματομεσιτικός. Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου χρησιμοποιήθηκε για αθλήματα όπως η πυγμαχία, η ξιφασκία και η άρση βαρών.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη θρυλική νοσοκόμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Florence Nightingale, κάνοντας αναφορά και στις δύσκολες ώρες που περνά όλος ο κόσμος λόγω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δήλωσε: «Είναι αναμφισβήτητα ένα θεαματικό και σχεδόν απίστευτο κατόρθωμα εργασίας με κάθε έννοια, από την ταχύτητα κατασκευής σε μόλις εννέα ημέρες στο μέγεθος και τις δεξιότητες εκείνων που το δημιούργησαν».

«Ένα παράδειγμα που θα χρειαζόταν ποτέ κάποιος για το πώς μπορεί να γίνει δυνατό το αδύνατο και πώς μπορούμε να πετύχουμε το αδιανόητο μέσω της ανθρώπινης θέλησης και της εφευρετικότητας», πρόσθεσε.

«Η δημιουργία αυτού του νοσοκομείου είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας και εταιρικής σχέσης μεταξύ των διαχειριστών του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας NHS, του στρατού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία ενός κέντρου σε κλίμακα που δεν έχει γίνει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο» κατέληξε.

Τέλος ευχαρίστησε επίσης όλο το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας του Λονδίνου, αλλά και τους εργάτες που κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η νέα αυτή μονάδα να παραδοθεί στους πολίτες για να εκτονωθεί η πίεση στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

 

ΠΗΓΗ: MUST

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X