ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο χρίστηκε Ιππότης δεύτερη φορά

37 χρόνια αργότερα, ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος του απένειμε τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου Ιππότη

ΑΜΠΕ

Ο Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο χρίστηκε Ιππότης ξανά. Το 1985, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου τίμησε τον Ντέιβιντ Άτενμπορο με τον τίτλο του Ιππότη. Τώρα, 37 χρόνια αργότερα, ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος του απένειμε τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου Ιππότη.

Ο Μεγαλόσταυρος του Ιππότη του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου «αναγνωρίζει τις υπηρεσίες σε ξένη χώρα ή σε σχέση με τις εξωτερικές υποθέσεις και υποθέσεις της Κοινοπολιτείας» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Ο τίτλος τιμής απονεμήθηκε στον Άτενμπορο για τις υπηρεσίες του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και αφηγητής και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων για το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του για τον φυσικό κόσμο, «Life in Color» στο Netflix.

Το 2005, η βασίλισσα απένειμε επίσης στον Ντέιβιντ Άτενμπορο το παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Είναι σαφές ότι η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου τρέφει βαθιά στοργή για τον διάσημο φυσιοδίφη και συγγραφέα και ο Άτενμπορο έχει μια μακροχρόνια φιλία με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Στην πραγματικότητα, οι δυο τους γεννήθηκαν με διαφορά μόλις εβδομάδων το 1926.

Πιο γνωστός για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη φύση όπως το «The Blue Planet», ο Ντέιβιντ Άτενμπορο θεωρείται εθνικός θησαυρός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα ο Ντέιβιντ Άτενμπορο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του «Platinum Party» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μέρος των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απευθύνοντας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και ήταν κριτής για το βραβείο Earthshot του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Πριν από αρκετά χρόνια, η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πρεμιέρα της σειράς «Our Planet» του Άτενμπορο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση