ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι δηλώσεις του Harry για τα social media και το Καπιτώλιο

Όσα είπε ο πρίγκιπας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αλήθεια είναι πως ο πρίγκιπας Harry έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αφορμή την εμπειρία του, ο πρίγκιπας πήρε την απόφαση πριν από λίγες μέρες να μιλήσει στη Fast Company για τον αντίκτυπο των social media και μεταξύ άλλων, για την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Έχουμε δει επανειλημμένα τι συμβαίνει όταν αγνοείται το πραγματικό κόστος της παραπληροφόρησης. Δεν υπάρχει τρόπος να το υποτιμήσουμε αυτό. Υπήρξε μια κυριολεκτική επίθεση κατά της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είναι ένα ζήτημα βίαιου εξτρεμισμού... Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα κοινωνικά μέσα έπαιξαν ρόλο στη γενοκτονία στη Myanmar και χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την υποκίνηση βίας εναντίον των Rohingya, το οποίο είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και στη Βραζιλία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν έναν αγωγό για παραπληροφόρηση που τελικά έφερε καταστροφή στον Αμαζόνιο, που είναι ένα περιβαλλοντικό και παγκόσμιο ζήτημα υγείας. Κατά κάποιον τρόπο, η λήψη μιας κατά κύριο λόγο μη παρεμβατικής προσέγγισης των προβλημάτων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι από μόνη της άσκηση εξουσίας», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην απόφαση που πήραν οι πλατφόρμες του Twitter, του Facebook και του YouTube να μπλοκάρουν ή να περιορίσουν τους λογαριασμούς του Donald Trump ώστε να αποτρέψουν οποιοδήποτε άλλο περιστατικό βίας δήλωσε: «Με ενθαρρύνουν και αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων για τους ανθρώπους που δουλεύουν – ή έχουν δουλέψει- μέσα σε αυτές τις πλατφόρμες και διάλεξαν να μιλήσουν ενάντια στο μίσος, στην βία, στις διακρίσεις και στην σύγχυση που επικρατεί.»

Έπειτα, μιλώντας για την προσωπική του εμπειρία και στον πόλεμο που δέχτηκε εκείνος και η σύζυγός του Meghan Markle από τα κοινωνικά δίκτυα, είπε πως σοκαρίστηκε για το πως η ιστορία της Meghan διαστρεβλώθηκε και μετέπειτα δήλωσε πως όλη αυτή η κατάσταση τον έκανε να αντιληφθεί περισσότερα για την θέση των πιο ευάλωτων ανθρώπων και να καταλάβει πόση ανάγκη έχουν για πραγματική ενσυναίσθηση και υποστήριξη.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση