ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέτρος Φιλιππίδης - Θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται εδώ και σχεδόν δέκα μέρες

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος την Τρίτη (27/07) και οδηγήθηκε απευθείας από τη ΓΑΔΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης, εκεί δηλαδή που οδηγούνται όλοι οι βιαστές. Στις ίδιες φυλακές, βρίσκεται και ο επίσης γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα δεν υπάρχουν αρκετά κελιά, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να ζουν σε πέντε μεγάλους θαλάμους χωρητικότητας από 20 έως 25 άτομα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε τις πρώτες του νύχτες στις φυλακές Τρίπολης, βρισκόμενος σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μόνος, καθώς με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, είχε μπει σε καραντίνα περίπου επτά ημερών. Μετά τη λήξη της, σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, βρέθηκε στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη και μαζί και με άλλους 18 κρατούμενους.

Παράλληλα, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται ότι είπε στον διευθυντή των φυλακών ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Η πιθανότητα αποφυλάκισής του θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, αλλά όχι απίθανη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του instanews.gr ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δύο επιλογές.

Η πρώτη να καταθέσει προσφυγή στο ένταλμα προσωρινής κράτησης της ανακρίτριας. Σε αυτήν την περίπτωση, η υπόθεση φεύγει από τα χέρια της ανακρίτριας που την εξέτασε αρχικά, επανεξετάζεται και βγαίνει η οριστική απόφαση. Αυτή, με βάση τα όσα λέγονται στους νομικούς κύκλους, είναι η πιο πιθανή εξέλιξη και η μοναδική ρεαλιστική ελπίδα για τον ηθοποιό. Αυτό συμβαίνει, γιατί όπως έχει γίνει γνωστό, εκείνος προφυλακίστηκε, επειδή είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Οπότε, καταθέτοντας προσφυγή, εκείνος θα ισχυριστεί ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς η τελευταία πράξη για την οποία κατηγορείται έγινε πριν 7 χρόνια.

Η δεύτερη επιλογή που φέρεται να έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης, απαιτεί περισσότερο χρόνο. Μετά το πέρας κάποιων μηνών μπορεί να καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο και να αποφυλακιστεί, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι ή λόγοι υγείας ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία και δεδομένα στην υπόθεση. Προς το παρόν, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Εκτός από το αίτημα αποφυλάκισης, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης θα ζητήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα ''On time'', να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης υπό το ηλεκτρονικό σύστημα γεωποντισμού, γνωστό και ως «βραχιολάκι». Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένος να καλύψει ο ίδιος το κόστος. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο ηθοποιός φυσικά και προτιμά να είναι κρατούμενος στο σπίτι του, μέχρι να γίνει η δίκη του, παρά να βρίσκεται στο κελί με άλλους 19 κρατούμενους. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα (2/08) η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, η οποία βρίσκεται εξαρχής στο πλευρό του ηθοποιού, τον επισκέφτηκε στις φυλακές Τρίπολης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Espresso'' το ζευγάρι ήταν συναισθηματικά φορτισμένο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ενώ κατά τη λήξη της επίσκεψης, ο ηθοποιός «λύγισε» και δεν άφηνε τη σύζυγό του να φύγει. Τόσο εκείνη, όσο και ο γιος τους, Δημήτρης συμπαραστέκονται στον Πέτρο Φιλιππίδη και δεν τον έχουν αφήσει μόνο.

Τέλος, αναφορικά με τις νέες καταγγελίες, που έχουν προκύψει και αφορούν ανάρμοστη συμπεριφορά του γνωστού ηθοποιού, αυτές θα εξεταστούν τον Σεπτέμβριο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ελλήνων Ηθοποιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση