ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλήρης διοίκηση του ιδρύματος από τον Gates μετά το διαζύγιο;

Εκτός η Melinda

must.com.cy

Μετά τον πιο πολυσυζητημένο χωρισμό των Bill και Melinda Gates μετά από 27 χρόνια γάμου, αλλάζει η διαχείριση της ηγεσίας του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, με την πρώην σύζυγο του επιχειρηματία να μένει εκτός.

Εάν τα επόμενα δύο χρόνια λοιπόν, δεν μπορέσουν όμως να βρουν τρόπο να συνεργαστούν μετά το διαζύγιό τους, ο Gates θα αναλάβει την πλήρη επιμέλεια.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν έπειτα από μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με το μέλλον του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, που έγιναν την Τετάρτη από τον διευθύνοντα σύμβουλό του, Mark Suzman, σύμφωνα με τους New York Times.

Η ανακοίνωση επισκίασε και την τονωτική ένεση ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί στο κεφάλαιο του ιδρύματος τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

''Συμφώνησαν ότι εάν μετά από δύο χρόνια, κάποιος από αυτούς, αποφασίσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται, η Μελίντα θα παραιτηθεί από την θέση της κοινής προεδρίας και διαχείρισης'', δήλωσε ο Suzman σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους του ιδρύματος σήμερα.

Εάν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς «θα λάβει προσωπικούς πόρους από τον Μπιλ για το φιλανθρωπικό της έργο» χωριστά από την προικοδότηση του ιδρύματος.

Τα χρήματα που διακυβεύονται υπογραμμίζουν τον περίεργο συνδυασμό της δημόσιας σημασίας που έχει η πορεία του ιδρύματος, (για την παγκόσμια υγεία, τη μείωση της φτώχειας κλπ) και των ιδιωτικών υποθέσεων που παρακολουθούν κάθε κίνηση που έκανε το ζευγάρι, ακόμη και μετά την ανακοίνωση του χωρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση