ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποια είναι η μόνη εν ζωή βασίλισσα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Δείτε ποια είναι η μόνη εν ζωή βασίλισσα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, με 50 χρόνια βασιλείας

must.com.cy

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας, η μόνη εν ζωή βασίλισσα που απομένει είναι η Μαργκρέτε Β' της Δανίας. Η ίδια είναι γνωστή για την διασκεδαστική της προσωπικότητα κάτι που είναι ασυνήθιστο από την σκληρή εικόνα της μοναρχίας που έχουν όλοι στο μυαλό τους.

Με την Vogue να την παρουσιάζει ως «μια αφανή ηρωίδα του στυλ», πολλοί την απεικονίζουν να καπνίζει, να τρώει πολύ και να φοράει τολμηρά, ζωηρά ρούχα, κάτι που είναι εντελώς ασυνήθιστο για μια μονάρχη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@detdanskekongehus)

Αυτή την εβδομάδα γιόρτασε τα 50 χρόνια της στο θρόνο κάτι που την καθιστά ως την μακροβιότερη εν ενεργεία αρχηγός κράτους στον κόσμο.

Να αναφέρουμε επίσης την καλή σχέση που είχαν οι δύο βασίλισσες καθώς η Μαργκρέτε ήταν και από τις πρώτες διεθνείς μονάρχες που απαίτησαν φόρο τιμής στη Μεγαλειότητά της. Με την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, έστειλε μέσα από δήλωση της, τις «βαθύτερες σκέψεις και προσευχές» στον Βασιλιά Κάρολο και την Camila.

Η ίδια είπε χαρακτηριστικά, «Ήταν μια πανύψηλη φιγούρα μεταξύ των Ευρωπαίων μοναρχών και μια μεγάλη έμπνευση για όλους μας. Θα μας λείψει τρομερά. Τα 70 χρόνια της βασιλείας της και της υπηρεσίας της στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, των βασιλείων και της Κοινοπολιτείας αποτελούν ένα πρωτοφανές και αξιοσημείωτο επίτευγμα. Θα θυμόμαστε πάντα τη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ευημερία τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση