ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσα εκατομμύρια έβγαλε η Ivanka όσο ήταν στον Λευκό Οίκο

Ολόκληρη επιχείρηση η παραμονή της Ivanka και του συζύγου της στον Λευκό Οίκο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις μιας νέας έκθεσης, της CREW η κόρη του τέως προέδρου, Ivanka και ο σύζυγος της Jared Kushner φέρονται να κέρδισαν αρκετά εκατομμύρια κατά την παραμονή τους στον Λευκό Οίκο ως σύμβουλοι του Donald Trump.

Η ανάλυση της CREW (Citizens for Responsibility and Ethics in Washington) δείχνει ότι η Ivanka και ο Jared, oι οποίοι πλέον έχουν μετακομίσει σε ένα luxury διαμέρισμα στο Μiami, κέρδισαν μεταξύ 172 και 640 εκατ. δολαρίων από δραστηριότητες εκτός του Λευκού Οίκου.

«Η Ivanka έβγαλε πάνω από 13 εκατ. δολάρια από το 2017 και μετά από το ξενοδοχείο – πέφτοντας από τα 4 εκατ. δολάρια ετησίως τη διετία 2017-2019 σε περίπου 1,5 εκατ. δολάρια πέρυσι, εν μέρει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πέρα από τη μείωση των εισοδημάτων διαπιστώνεται και μια ανεξήγητη μείωση του μεριδίου της ιδιοκτησίας. Από εκεί που η Ιβάνκα υπιστήριζε ότι το μερίδιο αυτό κυμαινόταν μεταξύ 5 και 25 εκατ. δολαρίων, στην τελευταία φορολογική της δήλωσε ανέφερε ότι άξιζε μόνον 100.00-250.000 δολάρια. Δεν αναφέρει όμως αν πούλησε μέρος του μεριδίου της στο ξενοδοχείο», σημειώνει η έκθεση.

Ο σύζυγος της από την πλευρά του, αποκόμισε πολλά εισοδήματα από τις επενδύσεις του σε real estate, που έτυχαν λόγω της Ivanka μεγάλης φοροαπαλλαγής. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της θητείας του Trump, ο Jared Kushner δημιούργησε μια εταιρεία offshore στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, την  Kushner Companies BVI Limited.

Η έκθεση του CREW δώθηκε στη δημοσιότητα μετά τα καρφιά του Biden κατά της Ivanka για το ρόλο της στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου υπό την κυβέρνηση Trump. Η Ιβάνκα είχε αναλάβει καθήκοντα «συμβούλου του προέδρου» με δικό της προσωπάρχη, ενώ χωρίς να διαθέτει εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, βρέθηκε σε διπλωματικές συνόδους κορυφής με ηγέτες της G20 και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Biden δήλωσε στη συνέντευξή του στο περιοδικό People ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Οbama όσον αφορά στη στελέχωση της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου: «Ουδείς από τον στενό και τον ευρύτερο κύκλο της οικογένειάς μου δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία στην εξωτερική πολιτική. Και ουδείς έχει λάβει κάποιο αξίωμα»…

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση