ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο λόγος που δεν έγινε ποτέ βασιλιάς

Ο ίδιος ήταν κάποτε πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας

must.com.cy

Το Σάββατο 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, στο ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κάστρο του Wisdor, παρουσία μόνο συγγενών και εκλεκτών καλεσμένων, εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η βασίλισσα βρισκόταν στο πλευρό του και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπως γινόταν τα τελευταία 73 χρόνια. Η κατάσταση της υγείας του τον τελευταίο είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να τον ''προδώσει'' η καρδιά του και να πεθάνει.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, από τη στιγμή της ανακοίνωσης πως ο “βράχος της βασίλισσας” απεβίωσε στα 99 του χρόνια, φιλοξενούν πολλά αφιερώματα για εκείνον και τη ζωή του.

Σε ένα από τα πολλά αφιερώματα για την ζωή του πρίγκιπα πήραμε απαντήσεις σε ένα ερώτημα που είχαν αρκετοί ακόλουθοι των Royals, τον λόγο δηλαδή που ο Φίλιππος δε πήρε ποτέ τον τίτλο του Βασιλιά, αλλά κράτησε αυτόν του πρίγκιπα.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτόκολλο, ο τίτλος του βασιλιά μπορεί να δοθεί σε κάποιον που κληρονομεί τον θρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγος της βασίλισσας δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο του βασιλιά, αλλά του πρίγκιπα.

Όσον αφορά τις γυναίκες, ο κανόνας διαφέρει, αφού ως σύζυγοι του βασιλιά, παίρνουν τον τίτλο της βασίλισσας. Δηλαδή, η Camilla και η Kate Middleton θα γίνουν βασίλισσες.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πήρε τον τίτλο του πρίγκιπα το 1957, δέκα χρόνια μετά τον γάμο του με την Ελισάβετ, ενώ ως τότε ήταν γνωστός ως δούκας του Εδιμβούργου. Ωστόσο, και ο ίδιος ήταν κάποτε πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, αλλά λίγους μήνες μετά τη γέννηση του εξορίστηκε μαζί με την οικογένεια του από την Ελλάδα. Όπως είδαμε και στη σειρά ‘The Crown’, απαρνήθηκε τους τίτλους του όταν αρραβωνιάστηκε την Ελισάβετ.

Όπως αναφέρει και στην συγκινητική ανάρτηση του ο εγγονός του William δεν τον ένοιαζαν οι τίτλοι αλλά η προστασία της βασίλισσας, ήταν το στήριγμα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση