ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρίγκιπας Χάρι - Το παλάτι προσπαθεί να «υπονομεύσει» το βιβλίο

Σχολίασε δε ότι αυτό γίνεται επειδή το βιβλίο του κάνει το Παλάτι να αισθάνεται «άβολα» και «φοβισμένο»

ΚΥΠΕ

Για προσπάθεια υπονόμευσης του βιβλίου με τα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησε την Τρίτη, κατηγόρησε το Παλάτι και τοn βρετανικό Τύπο ο πρίγκιπας Χάρι.

Στην τέταρτη τηλεοπτική εμφάνισή του σε τρεις ημέρες με σκοπό την προώθηση του βιβλίου, στο δημοφιλές talk show του Στίβεν Κόλμπερτ The Late Show τη νύχτα της Τρίτης, ο δούκας του Σάσεξ απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν έχουν γίνει απόπειρες να υπονομευθεί το βιβλίο. «Ασφαλώς, και κυρίως από το βρετανικό Τύπο». Ερωτηθείς ξανά αν το Παλάτι έχει συμβάλλει σε αυτή την «υπονόμευση» απάντησε εκ νέου «ασφαλώς».

Σχολίασε δε ότι αυτό γίνεται επειδή το βιβλίο του κάνει το Παλάτι να αισθάνεται «άβολα» και «φοβισμένο».

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε πως «το πιο επικίνδυνο ψέμα» που έχει ειπωθεί για τα όσα γράφει είναι πως «καυχήθηκε» για το ότι σκότωσε 25 μέλη των Ταλιμπάν, ενώ υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό στο Αφγανιστάν.

Όπως σχολίασε, «τα λόγια μου δεν είναι επικίνδυνα», αλλά ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα λόγια αυτά «είναι πολύ επικίνδυνος», κατηγορώντας τον βρετανικό Τύπο για στρεβλή παρουσίαση μίας πρότασης του βιβλίου χωρίς να δίνεται το γενικότερο υπόβαθρο.

Αυτή η αποκάλυψη του πρίγκιπα Χάρι έχει δώσει αφορμή για απειλές από τους Ταλιμπάν και για κριτική από Βρετανούς αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων που θεωρούν ότι αυξάνει τον κίνδυνο ασφαλείας για τους Βρετανούς στρατιώτες.

Ως προς το γιατί επέλεξε να αναφερθεί στον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, ο δούκας του Σάσεξ είπε πως είναι σημαντικό για τους βετεράνους στρατιώτες να είναι ειλικρινείς και να έχουν το χώρο να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, διότι έτσι μπορούν να μειωθούν οι αυτοκτονίες πρώην στρατιωτών λόγω μετατραυματικού στρες.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχθηκε ότι έχει παρακολουθήσει τη σειρά του Netflix ‘The Crown’ που ασχολείται με τη βασιλική οικογένεια έχοντας όμως προκαλέσει αντιδράσεις στο Παλάτι. Όπως είπε, έχει ελέγξει τη γνησιότητα κάποιων εκ των περιστατικών που παρουσιάζει η σειρά.

Πρόσθεσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ είχε «οξύ πνεύμα» και αίσθηση του χιούμορ και ότι μπορούσε να αστειεύεται με τον οποιοδήποτε αλλά κρατώντας σοβαρή έκφραση. «Ήταν απίστευτα αστεία», είπε.

Η αυτοβιογραφία του Χάρι με τίτλο ‘Spare’ («Ρεζέρβα» στα ελληνικά) πούλησε μόνο μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή σε λιγότερο από 24 ώρες, πάνω από 400.000 αντίτυπα σε μορφή βιβλίου, ηλεκτρονική ή ακουστική μορφή. Κατέστη έτσι το βιβλίο με τις υψηλότερες πωλήσεις κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας στην ιστορία της Βρετανίας στην κατηγορία της μη μυθοπλασίας.

Τα μόνα πιο ευπώλητα βιβλία την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας ήταν εκείνα ενός άλλου Χάρι, του Χάρι Πότερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση