ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς ήταν στ' αλήθεια η σχέση της Ελισάβετ και της Margaret Thatcher;

Η σχέση των δύο ισχυρών γυναικών

Newsroom K

Όπως είδαμε στο 8ο επεισόδιο του ''The Crown'', η βασίλισσα έκανε ένα... καταστροφικό λάθος: εξέφρασε άποψη. Η βασίλισσα απαγορεύεται συνταγματικά να εκφράζει πολιτική άποψη και μια τέτοια κίνησή της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ''επίθεση προς την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσει τον κόσμο''.

Σύμφωνα με την ''Sunday Times'', αυτό είχε γίνει μετά από μια ιδιωτική διαφωνία με την Ελισάβετ να δείχνει την δυσαρέσκεια της με τις πολιτικές της Thatcher.

Πώς ήταν όμως στ' αλήθεια η σχέση των δύο ισχυρών γυναικών;

Αμήχανη. Η βασίλισσα συναντούσε τους πρωθυπουργούς από τότε που ήταν 25 και η Thatcher ήταν η πρώτη γυναίκα. Αυτό και μόνο προϊδέαζε μια διαφορειτκή σχέση. Σύμφωνα με το βιβλίο ''The Queen and Mrs Thatcher'', το παλάτι έβρισκε την Thatcher χυδαία, και η πρωθυπουργός θεωρούσε πως η βασιλεία ήταν αχρείαστη. Στη Thatcher άρεσε να κάνει κήρυγμα, κάτι που η βασίλισσα απεχθανόταν. Η Thatcher δεν είχε σχεδόν καθόλου χιούμορ ενώ η βασίλισσα έχει και μάλιστα καυστικό.

Η κάθε τους συνάντηση ήταν ταραχώδης, ωστόσο ανέπτυξαν έναν αμοιβαίο σεβασμό στην πολύχρονη σχέση τους τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη θητεία της Thatcher. Πιο μετά, η βασίλισσα έδωσε το ''παρών'' της στα 80α γενέθλια της πρωθυπουργού, όπως και στην κηδεία της, το 2013. Η τελευταία κίνηση δε, έσπασε το βασιλική πρωτόκολλο, που θέλει τους royals να αποφεύγουν κηδείες των αστών, όπως αναφέρει η Washington Post. Αυτό, ωστόσο, απέδειξε πως η βασίλισσα έτρεφε έναν σεβασμό για μια γυναίκα με την οποία διαφωνουσε σχεδόν πάντα, αλλά πάντα επικοινωνούσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση