ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς το Twitter ανάγκασε τον Bernard Arnault να πουλήσει το τζετ του;

Η απόφαση που πήρε ο Mr Louis Vuitton μετά από πιέσεις

must.com.cy

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση προέβη ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique (ιδιοκτησίας του γαλλικού ομίλου), ο Bernard Arnault δήλωσε ότι πούλησε το ιδιωτικό του τζετ.

Το περίεργο δεν είναι ότι αποφάσισε να πουλήσει ένα από τα περιουσιακά του στοιχεία ο Γάλλος κροίσος (άλλωστε για τους δισεκατομμυριούχους οι αγοραπωλησίες είναι σύνηθες φαινόμενο), αλλά ο λόγος για τον οποίο πούλησε το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Κι αυτός είναι οι πιέσεις που δεχόταν από χρήστες στο Twitter, οι οποίοι κατέγραφαν τις πτήσεις του ιδιωτικού τζετ του Bernard Arnault , προκειμένου να καταδείξουν την περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλούσαν. Λογαριασμοί όπως οι «I Fly Bernard» και «Bernard’s Airplane» έχουν δημιουργηθεί γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό να καταγράφουν τις πτήσεις των αεροπλάνων των Γάλλων κροίσων και τη ρύπανση που προκαλούν.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού το θέμα αυτό είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της Γαλλίας, με κάποιους πολιτικούς να φθάνουν στο σημείο να προτείνουν τον αποκλεισμό ή τη φορολόγηση των ιδιωτικών τζετ.

Ένας εκ των προαναφερθέντων λογαριασμών ισχυριζόταν ότι το τζετ του Bernard Arnault είχε σταματήσει να καταχωρείται στο Γαλλία.

«Καμιά λέξη από τον Μπερνάρ Αρνό ή την LVMH για το θέμα των ιδιωτικών τζετ Λοιπόν Bernard, κρύβεσαι;», ήταν η ανάρτηση του λογαριασμού «Bernard’s Airplane» στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο η ανάρτηση ήταν μάταιη, καθώς η πώληση του τζετ έγινε στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, όπως διευκρίνισε ο γιος του Bernard Arnault, Antoine, στη γαλλική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα.

«Στην πραγματικότητα με όλες αυτές τις ιστορίες, ο όμιλος είχε ένα αεροπλάνο και το πουλήσαμε», τόνισε ο μπάμπας Arnault. «Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να δει που πάω διότι νοικιάζω αεροπλάνα όταν χρησιμοποιώ ιδιωτικά αεροπλάνα», συμπήρωσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υιός Αρνό στη διάρκεια της συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, υπεραμύνθηκε της χρήσης ιδιωτικών τζετ. «Αυτό το αεροπλάνο είναι ένα εργαλείο δουλειάς. Η βιομηχανίας μας είναι υπερανταγωνιστική» και ένα ιδιωτικό αεροπλάνο δίνει πλεονέκτημα στα στελέχη στον αγώνα να φθάσουν πρώτοι σε ένα νέο προϊόν ή συμφωνία.

Στη σημερινή συνέντευξη στο πλευρό του πατέρα του, είπε πως υπάρχει κι άλλος λόγος για να μένουν κρυφά τα ταξίδια της εταιρείας.

«Δεν είναι πολύ καλό που οι ανταγωνιστές μας ξέρουν που βρισκόμαστε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι κάτι που μπορεί να δώσει ιδέες, να οδηγήσει σε συμπεράσματα και ενδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: moneyreview

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση