ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:32
 

Ρέιφ Φάινς: «Ο Μποντ πρέπει να είναι λευκός και άντρας»

«Δεν πρέπει να υπάρχουν κριτήρια εθνικότητας, φύλου ή θρησκείας», ήταν η επικρατέστερη άποψη από τους διαμαρτυρηθέντες.

Newsroom K

«Ο Τζέιμς Μποντ δεν πρέπει να παιχτεί ποτέ από μαύρο ή γυναίκα». Τάδε έφη ο Άγγλος ηθοποιός Ρέιφ Φάινς, ξεσηκώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα διαμαρτυριών.

Ο Ρέιφ Φάινς, πέρα από τον «Άγγλο Ασθενή», τη «Λίστα Του Σίντλερ» και το «Χάρι Πότερ» ως Βόλντεμορτ, έχει παίξει και σε ταινία Μποντ, την 23η ταινία συγκεκριμένα, το «Skyfall», το 2012, στην οποία πήρε τη σκυτάλη από τη Τζούντι Ντενς, στο ρόλο του Μ., προϊσταμένου του πράκτορα.

Ο 56χρονος ηθοποιός υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο BBC, ότι ο Τζέιμς Μποντ «πρέπει να είναι λευκός, άντρας και Βρετανός». Κάποιοι έσπευσαν να υπερθεματίσουν, λέγοντας ότι ο δημιουργός του Μποντ θα ήθελε πάντα λευκό τον πράκτορα.

Οι περισσότεροι, όμως, έκριναν την τοποθέτησή του ως ρατσιστική: «Ο Ρέιφ Φαινς το έχει χάσει...», ήταν ένα από τα ευγενικότερα σχόλια στο Twitter. «Τον Μποντ πρέπει να τον ενσαρκώνει όποιος έχει ταλέντο. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν είναι μαύρος, άσπρος, γυναίκα ή άντρας. Δεν πρέπει να υπάρχουν κριτήρια εθνικότητας, φύλου ή θρησκείας», ήταν η επικρατέστερη άποψη.

Αυτό, φυσικά, θα μπορούσε να ισχύει, σε περίπτωση που ο Τζέιμς Μποντ ήταν ένας χαρακτήρας αποκομμένος από τα επί μέρους χαρακτηριστικά του, φύλο, φυλή, εθνικότητα. Ίσως σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο και να ήταν.

Σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο, όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν θα υπήρχε καν Τζέιμς Μποντ.

Ο Ίαν Φλέμινγκ, δημιούργησε τον Τζέιμς Μποντ, το 1952, με το Casino Royale. Ο ίδιος ο δημιουργός, πέρα από δημοσιογράφος, είχε υπάρξει μέλος της Βρετανικής αντικατασκοπίας, στο Ναυτικό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κάποια σπουδαία καριέρα. Για πολλούς, ο χαρακτήρας του Μποντ, ήταν αυτό που θα ήθελε να έχει υπάρξει ο ίδιος, τόσο εμφανισιακά, όσο και από άποψη σταδιοδρομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X