ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεοφάνους: «Κύπριος δικαστής κακοποιούσε το 6χρονο παιδί του»

«Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή το "Πρωινό" και κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του θεάτρου, και όχι μόνο, αναφορικά με τις καταγγελίες για άσκηση κάθε μορφής βία, μίλησε για την κακοποίηση που έχουν υποστεί παιδιά στον χώρο της μουσικής.

Συγκεκριμένα, ο μουσικοσυνθέτης είπε:

"Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν παρενοχλούνται παιδιά. Είμαι πρέσβης στην Κύπρο του "Hope for children” 12 χρόνια τώρα. Προσπαθούσαμε να φέρουμε νόμους που έχουν ψηφιστεί στην Κύπρο και εδώ. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση στην Κύπρο παιδιού που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών. Σταμάτησε να μιλάει. Το κακοποιούσε ο πατέρας του, που ήταν δικαστής.

Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες τέτοιες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω κανέναν. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποια να το κάνει μέσω της νομική οδού, θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε. Όποιο παιδί ανώνυμα θέλει να καταγγείλει ανώνυμα μπορεί να το κάνει τηλεφωνώντας στη γραμμή 116111″.

Αναφερόμενος σε αντίστοιχα περιστατικά στον χώρο της μουσικής είπε: "Αν ανοίξει η υπόθεση "τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Εγώ σου λέω μακάρι να ανοίξει! Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν αυτή την στιγμή. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό; Ποιος αποφασίζει εκεί; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα; Αυτά υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα”.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση