ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tι κρύβει αυτό το μυστήριο κόκκινο κουτί της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πρόκειται για μια βαλίτσα καλυμμένη από κόκκινο δέρμα, στην οποία συνήθιζαν να μεταφέρονται έγγραφα από την κυβέρνηση προς τον μονάρχη

Newsroom K

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «ένα κινητό μυστήριο». Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πάντα προσεκτική τόσο στις κινήσεις που κάνει, όσο και στο τι θα φορέσει, εφόσον την βλεπουμε συνέχεια να φοράει ρούχα με έντονα χρώματα για να μπορουν οι σωματοφύλακές της να την εντοπίζουν εύκολα ανάμεσα στον κόσμο.

Όμως όσες φορές και να έχουμε δει το γραφείο της ή το δωμάτιο που δέχεται τους ηγέτες, πάντα δίπλα της βλέπουμε και ένα κόκκινο κουτί με τα αρχικά της επάνω.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια βαλίτσα καλυμμένη από κόκκινο δέρμα, στην οποία συνήθιζαν να μεταφέρονται έγγραφα από την κυβέρνηση προς τον μονάρχη. Τα κόκκινα ξύλινα κουτιά της κυβέρνησης υπάρχουν τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1860 και χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά και την αποθήκευση εγγράφων, αν και το 2015 ξεκίνησε μια πρωτοβουλία ώστε να αντικατασταθούν από ηλεκτρονικά έγγραφα και smartphones.

Μάλιστα όπως έχουμε δει στη σειρά “The Crown” του Netflix, υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ λέει στην νεαρή Ελισάβετ να γυρίσει ανάποδα τη βαλίτσα και να δει τα έγγραφα ανάποδα, επειδή τα μέλη της κυβέρνησης κρύβουν τα σημαντικά έγγραφα που δεν θέλουν να δει ο μονάρχης.

 

 
 
 
View this post on Instagram

As Monarch, one receives a daily red box from the government. #TheCrown

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix) on

 

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση