ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:17
 

2,4 εκατομμύρια στερλίνες στοίχισε η οικία Harry-Meghan στους Βρετανούς

Το Frogmore House στοίχισε 2,4 εκατομμύρια στερλίνες δηλαδή, 2,7 εκατ. ευρώ.

Newsroom K

Λίγους μήνες πριν έρθει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ο πρίγκιπας Harry και η Μeghan Markle μετακόμισαν στον Frogmore House αφού εκεί θα είχαν την ιδιωτικότητα που επιθυμούσαν προκειμένου να μεγαλώσουν με τον καλύτερο τρόπο τον γιο τους.

Σύμφωνα με τους ετήσιους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το Frogmore House στοίχισε 2,4 εκατομμύρια στερλίνες δηλαδή, 2,7 εκατ. ευρώ.

"Οι παλιές υποδομές αντικαταστάθηκαν για να εξασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον της ιδιοκτησίας" που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικλ Στίβενς, αρμόδιος για τη διαχείριση των βασιλικών λογαριασμών.

Τα έργα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν τέλη Μαρτίου του 2019 και αντιμοναρχική ομάδα ζήτησε να γίνει κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με τις δαπάνες, καθώς με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να χτιστεί ένα κέντρο ψυχικής υγείας για τους βετεράνους Royal Marines στο Λίμπστοουν, Ντέβον.

 Τα έσοδα που αποφέρει η κληρονομιά του Στέμματος, το "Crown Estate" --το οποίο επενδύει τα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας-- εκχωρούνται στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική συμφωνία του 1760. Το 2018-2019 τα έσοδα ανήλθαν στα 345,5 εκατ. στερλίνες (386 εκατ. ευρώ).

Όπως δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε αντάλλαγμα, το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει κύρια επιχορήγηση, που ονομάζεται "Sovereign Grant", για την κάλυψη των ετήσιων δαπανών της βασίλισσας, η οποία αντιπροσωπεύει το 15% των εσόδων. Από το 2018, η βασιλική οικογένεια λαμβάνει επιπλέον 10% για την κάλυψη των εργασιών ανακαίνισης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Στο σύνολο των δαπανών, 23 εκατ. στερλίνες (25 εκατ. ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν για την καταβολή μισθών του προσωπικού, ενώ 2,3 εκατ. (2,6 εκατ. ευρώ) δόθηκαν για την υποδοχή σχεδόν 160.000 καλεσμένων, με 1,7 εκατ. στερλίνες (1,9 εκατ. ευρώ) να δαπανώνται σε τρόφιμα και ποτά.

Τα έξοδα της επίσημης επίσκεψης στις αρχές Ιουνίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υπολογιστούν στον προσεχή ετήσιο απολογισμό.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X