ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το φαινόμενο «Τέιλορ Σουίφτ» γίνεται μάθημα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Από το Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ως το Όστιν στο Τέξας και από το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης ως την Αριζόνα

Kathimerini.gr

Η 52χρονη Στέφανι Μπερτ, καθηγήτρια Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ετοιμάζεται να διδάξει ένα «διαφορετικό» μάθημα το προσεχές εξάμηνο, ένα μάθημα που θα εστιάζει σε ένα μάλλον εναλλακτικό πλην όμως κυρίαρχο σήμερα αντικείμενο μελέτης. «Η Τέιλορ Σουίφτ και ο κόσμος της»: έτσι θα ονομάζεται το νέο μάθημα το οποίο θα επιχειρήσει να διδάξει στους φοιτητές αγγλική λογοτεχνία μέσα από τον «κόσμο» της εμπορικά υπερεπιτυχημένης 33χρονης Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ.

Το Χάρβαρντ δεν αποτελεί, ωστόσο, μεμονωμένη περίπτωση ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αλλά, αντιθέτως, κομμάτι μιας ευρύτερης ακαδημαϊκής τάσης.

Από το Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ως το Όστιν στο Τέξας και από το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης ως την Αριζόνα, το καλλιτεχνικό αλλά και εμπορικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Τέιλορ Σουίφτ» διδάσκεται πλέον ως μάθημα στα πανεπιστήμια, υπό ποικίλες προσεγγίσεις και μέσα από διαφορετικά πρίσματα: αλλού ως αντικείμενο λογοτεχνίας, αλλού ως μάθημα κοινωνικής ψυχολογίας και αλλού μέσα από τις πρίσμα της επιχειρηματικότητας.

Με πληροφορίες από the New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Showbiz  |  Μουσική  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση