ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το λάθος πρίγκιπα William σε δήλωση του για την Ουκρανία

Η δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Ο πρίγκιπας William έρχεται για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με πλήθος αντιδράσεων τόσο του Πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου με αφορμή βίντεο που τον δείχνει να μιλάει σε εκδήλωση στο Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Λονδίνο με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου.

Δηλώνοντας «Όλοι είναι τρομοκρατημένοι με αυτό που βλέπουν», είπε σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Τα νέα κάθε μέρα, είναι σχεδόν αδιανόητο να τα βλέπεις, να τα βλέπεις. Για τη γενιά μας, είναι πολύ ξένο να το βλέπει κανείς αυτό στην Ευρώπη»

Η ομιλία του αυτή σχολιάστηκε ως ειρωνική καθώς προερχόταν από έναν Βρετανό μονάρχη αντιπρόσωπο μιας χώρας με έντονες αποικιοκρατικές δράσεις.

Με τον δικηγόρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Qasim Rashid να επισημάνει την ιστορία της αποικιοκρατίας της Βρετανίας, καθώς και τη συμμετοχή της σε πρόσφατους πολέμους.

Ενώ θέση πήρε και η κόρη του η κόρη του Martin Luther King, Bernice King αμφισβητώντας την επιλογή των λέξεων του πρίγκιπα Γουίλια, γράφοντας στο twitter «Πιστεύω ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε παγκοσμίως για να εξαλείψουμε αυτό που ο πατέρας μου ονόμασε Τριπλό Κακό του Στρατιωτισμός, Ρατσισμός και Φτώχεια. Πιστεύω ότι η γλώσσα έχει σημασία σε αυτό το έργο. Και ότι είναι επιβλαβές για μια παγκόσμια προσωπικότητα να εκφράζει τον πόλεμο ως «ξένο προς την Ευρώπη».

Να θυμίσουμε πώς ο πρίγκιπας William έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν ότι κάνει αποικιακά σχόλια, με πιο πρόσφατη την δήλωση του για την σύνδεση της αύξησης του πληθυσμού στην Αφρική με την πίεση για τη διατήρηση της άγριας ζωής τον προηγούμενο Νοέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση