ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το παραθαλάσσιο σπίτι του Giorgio Armani

O Giorgio Armani ανήκει στην κατηγορία των ταξιδιωτών που αποζητούν τον ήλιο

Newsroom K

O Giorgio Armani ανήκει στην κατηγορία των ταξιδιωτών που αποζητούν τον ήλιο. Όχι τις χώρες που έχουν απλά ήλιο κάποιους μήνες του χρόνου, αλλά αυτές με τροπικό ή Μεσογειακό καιρό. Έχει ήδη ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Ιταλικό νησί Παντελλερία και μια αγροικία στις ακτές της Τοσκάνης, με λίγα λόγια έχει το καλοκαίρι του στην Μεσόγειο εξασφαλισμένο. Όταν όμως έρχεται ο χειμώνας, ο σχεδιαστής ''μεταναστεύει'' στο νησί Αντίγκουα, της Καραϊβικής.

Μπορεί, θεωρητικά, να είναι πιο εύκολο να ταξιδεύεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο για να είσαι πλάι στη θάλασσα, αλλά ο Armani προτειμά να δημιουργεί τους δικούς του παράδεισους, με βασικό χαρακτηριστικό την ηρεμία και τη γαλήνη. Οι συλλογές του οίκου κατακλύζονται συνήθως από ασυμμετρίες και drapes που αγκαλιάζουν το σώμα, στο σπίτι του ωστόσο παρουσιάζει μια κομψή απλότητα.

''Η Αντίγκουα είναι χωρίς υπερβολή ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Καραϊβικής, με πλούσια βλάστηση που έρχεται σε αντίθεση με τις πολλές παραλίες. Οι κάτοικοι του νησιού είναι οι πιο θερμοί, πιο ευγενικοί οικοδεσπότες'' λέει ο σχεδιαστής και συμπληρώνει ''Επισκέφτηκα για πρώτη φορά το νησί το 1987. Είδα μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού, από απόσταση, αλλά ορκίστηκα πως θα επιστρέψω για να το εξερευνήσω με προσοχή. Νομίζω με γοήτευσαν τα χρώματα της θάλασσας και το περίγραμμα εκείνου του μακρινού νησιού. Επέστρεψα το 2003, καλεσμένος ενός φίλου, και πρόσεξα πως το σπίτι δίπλα του ήταν προς πώληση. Το αγόρασα το 2006''.

Όταν ταξιδεύει, λατρεύει να παίρνει μαζί του συγγενείς ή φίλους σαν φιλοξενούμενους. Ήθελε να επεκτείνει το σπίτι για να δώσει μαι αίσθηση οικεία, χωρίς να το κάνει να μοιάζει με ξενοδοχείο. Αυτό φαίνεται αν προσέξεις τα έπιπλα του υπέροχου σπιτιού. Μεγάλοι καναπέδες και τραπέζια έτοιμα να υποδεχτούν κόσμο, ξαπλώστρες στο μπαλκόνι που επιβλέπει τη θάλασσα και χώρους που θα μπορούσες να κρυφτείς για εβδομάδες, αναζητώντας την απόλυτη γαλήνη.

''Ήθελα να υπάρχει η αίσθηση της ανοικτότητας'' λέει εξηγώντας τη θέση της βεράντας και της πισίνας. Και όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχουν δρομάκια που ξεκινούν από το σπίτι και καταλήγουν στη θάλασσα.

Για να υλοποιήσει το όραμά του, εργάστηκε φυσικά με το Armani / Casa Interior Design Studio, και εμπνεύστηκε αρκετά από τη δική του συλλογή επίπλων. Οι καναπέδες, οι καρέκλες και τα τραπέζια μπλέκουν Ιαπωνική αισθητική με την αίσθηση της ξεκούρασης. Και όπως στις συλλογές του - όπου τα ρούχα δεν σε φοράνε, τα φοράς - τα έπιπλα δεν κουράζουν το μάτι και εξυπηρετούν το σκοπό τους χωρίς να γεμίζουν τον χώρο. Το σπίτι του χαρακτηρίζεται από το ξύλο, στα έπιπλα και στην οροφή, με τα πάντα μέσα να έχουν ήπια χρώματα, ίσως πιο σκούρα ή μουντά που δένουν άψογα με τα χρώματα της θάλασσας.

Η αγάπη του για τη θάλασσα δεν περιορίζεται μόνο στην επιλογή της τοποθεσίας. Τα παράθυρα επιβλέπουν τη θάλασσα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και από το ονειρικό μπάνιο, που συνδυάζει ξύλο, πράσινο στα φυτά και το γαλάζιο της θάλασσας που φαίνεται απ' έξω.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση