ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το πρώτο ταξίδι του Κάρολου μετά την διάγνωση του

Η χώρα που αναμένεται να ταξιδέψει ο μονάρχης

must.com.cy

Ήταν λίγο μετά το καθολικό Πάσχα όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε την επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του, αφού διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου. Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστή η χώρα που θα επισκεφθεί τις επόμενες εβδομάδες, σε αυτό που θα είναι το πρώτο του επίσημο ταξίδι μετά τη σοβαρή διάγνωση.

Ο 75χρονος Βρετανός μονάρχης θα ταξιδέψει στη Νορμανδία της Γαλλίας στις 6 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, για να παραστεί στην αναμνηστική εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας και της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο Βρετανικό Μνημείο της Νορμανδίας, με αφορμή την 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.

Το ταξίδι αυτό θα είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος θα ταξιδέψει στο εξωτερικό μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου. Μετά την αποκάλυψη των νέων για την υγεία του, ο βασιλιάς αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα για αρκετούς μήνες για να υποβληθεί σε θεραπεία, αν και συνέχισε να εργάζεται στο παρασκήνιο και να πραγματοποιεί αθόρυβες συναντήσεις. Πολλοί τον είδαν να πηγαίνει στην εκκλησία τα Σαββατοκύριακα, με την κορυφαία εμφάνισή του να γίνεται στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα.

Ο Βρετανός μονάρχης επέστρεψε επίσημα στα καθήκοντά του στις 30 Απριλίου, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, με μια συγκινητική επίσκεψη σε αντικαρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο. Η βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένος που βγήκε έξω».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο βασιλιάς έχει υιοθετήσει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα, συνεχίζοντας παράλληλα τη θεραπεία του. Από μια σόλο επίσκεψη για να συναντήσει το προσωπικό και τις οικογένειες της Βασιλικής Σχολής Στρατιωτικής Μηχανικής, μέχρι τον διορισμό του πρίγκιπα William σε μια σημαντική στρατιωτική θέση, ο βασιλιάς δείχνει την αφοσίωσή του στα βασιλικά καθήκοντα, ακόμα και εν μέσω της θεραπείας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση