ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το σπίτι της βασίλισσας Ελισάβετ και του Φίλιππου στη Μάλτα θα γίνει μουσείο

Ήταν το σπίτι όπου έζησαν τα δύο πρώτα χρόνια του γάμου τους, λίγο πριν μετακομίσουν στο παλάτι

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Σε μουσείο θα μετατραπεί το πρώτο σπίτι της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου στην Μάλτα. Πρόκειται για το villa Guardamangia, το σπίτι όπου έζησαν τα δύο πρώτα χρόνια του γάμου τους, λίγο πριν μετακομίσουν στο παλάτι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Το σπίτι αυτό δεν κατοικείται από κανέναν και είναι σχεδόν ερειπωμένο ενώ πέρσι πέρασε στα χέρια της κυβερνήσεως του νησιού όπου και ξεκίνησε την αναπαλαίωση του, μετατρέποντας το σε μουσεί .Η τελευταία ένοικος του σπιτιού, μια ηλικιωμένη γυναίκα- που τα στοιχεία της δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα- έφυγε από εκεί πριν 3 χρόνια και δεν υπήρχε κανένας για να διαχειριστεί τη συντήρησή του. Η μεγαλοπρεπείς κατοικία έχει 18 δωμάτια και η αναπαλαίωση του θα θυμίζει σε διακόσμηση το αρχικό σπίτι του τότε πριγκιπικού ζεύγους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lovin Malta (@lovinmalta)

«Βρίσκεται σε μια πολύ ερειπωμένη κατάσταση. Έπρεπε να επιδιορθώσουμε την πρόσοψη γιατί κατά τόπους ήταν έτοιμη να καταρρεύσει. Θα πρέπει να αντικαταστήσουμε μερικούς τοίχους. Χρειάζεται εκτεταμένη δουλειά, είναι υπό κατάρρευση τις τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζουμε ότι θα κοστίσει κάπου μεταξύ 5 και 10 εκατ. ευρώ και θα έλεγα ότι θα είναι πιο κοντά στα 10 εκατομμύρια», ανέφερε για το σπίτι ο Kenneth Gambin από τη δημόσια υπηρεσία πολιτιστικής κληρονομιάς της Μάλτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση