ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:55
 

To σπίτι του Dominic West είναι ένα πραγματικό κάστρο

Μιλάμε για ένα κτίριο 20 χιλιάδων τετραγωνικών ποδιών, δίπλα από τον Ατλαντικό Ωκεανό, κληρονομιά των ιπποτών του Glin από τον 14ο αιώνα

Newsroom K

«Με εντυπωσίασε ο ρομαντισμός του χώρου αυτού» λέει ο Dominic West αναπολώντας την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκε το Κάστρο Glin, στην Ιρλανδία. Τότε πήγαινε στα 21α γενέθλια μιας γυναίκας, της Catherine Fitzgerlad, που μετά από δεκαετίες θα γινόταν όχι μόνο η σύζυγος του αλλά και συνιδιοκτήτρια του κάστρου.

Μιλάμε για ένα κτίριο 20 χιλιάδων τετραγωνικών ποδιών, δίπλα από τον Ατλαντικό Ωκεανό, κληρονομιά των ιπποτών του Glin από τον 14ο αιώνα. Μέσα του έλαβαν χώρα πολέμοι, γάμοι, δείπνα, γέννες, θανάτοι, συνεστιάσεις και άλλα πολλά που έκαναν το κάστρο πυρήνα της υψηλής κοινωνίας.

Όταν το ζευγάρι βρίσκεται στην Αγγλία ζει κανονικά στο σπίτι αλλά όταν απουσιάζουν το ενοικιάζουν σε καλεσμένους όπως η Taylor Swift - που ενοικίασε τον χώρο για διακοπές Χριστουγέννων.

Ο πατέρας της Fitzgerald ανέλαβε την εσωτερική διακόσμηση. «Επειδή ήταν curator σε μουσείο, διαρρύθμισε τον χώρο σαν μουσείο. Η συνεισφορά μου ήταν να τον χαλαρώσω λίγο. Να βάλω μερικές καρέκλες για να μπορείς να βάλεις τα πόδια σου και να χαλαρώσεις μπροστά στο τζάκι» λέει η Catherine Fitzgerald.

Οι πόρτες και οι οροφές έχουν μείνει ίδια, όπως ήταν πάντα. Στον χώρο μπήκε χρώμα χάρη στα έπιπλα και στα χαλιά, μπλε στους τοίχους της βιβλιοθήκης, απόχρωση mint στο σαλόνι, και παντού υπάρχουν ιστορικά αντικείμενα από σπαθιά της επανάστασης του 1798 μέχρι και οικογενειακά πορτρέτα, όπως αυτό του Συνταγματάρχη John Fitzgerald, του 24ου ιππότη του Glin.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X