ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ποσό που πήρε η Κέιτ Μπους μετά το «Running Up That Hill» στο «Stranger Things»

Το τραγούδι από το 1985 γνώρισε μια «δεύτερη ζωή» καθώς πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στην τέταρτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix

Kathimerini.gr

Το τραγούδι «Running Up That Hill» της Κέιτ Μπους από το 1985 γνώρισε μια «δεύτερη ζωή» καθώς πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στην τέταρτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «Stranger Things 4».

Μάλιστα, η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το τραγούδι κατέκτησε υψηλή θέση στα βρετανικά τσαρτ, ανέβηκε στην κατάταξη των αμερικανικών ενώ στη λίστα της Apple Music ήρθε δεύτερο. Το «Running Up That Hill» ακούγεται πλέον και από νεότερες ηλικίες, μέσα από πλατφόρμες όπως το Spotify και το TikTok.

Η ερμηνεύτρια από τη Βρετανία φέρεται να έχει αποφέρει έσοδα 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τις streaming αναπαραγωγές του «Running Up That Hill», λόγω της χρήσης του στο «Stranger Things 4».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Music Business Worldwide, η Μπους πιθανότατα να έχει κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εισοδήματος, καθώς κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα των ηχογραφήσεών της.

Από τότε που ακούστηκε στο «Stranger Things», το τραγούδι έχει καταρρίψει τρια Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, έφτασε στην κορυφή στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ελβετία ενώ κάποια στιγμή, ήταν το τραγούδι με τα περισσότερα streams (αναπαραγωγές) στον πλανήτη.

Η είδηση για τα έσοδα της Μπους έγινε γνωστή καθώς το «Running Up That Hill» βρέθηκε για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα σίνγκλ στη Βρετανία, με την τραγουδίστρια να περιγράφει όλη αυτή την επιτυχία ως «λίγο σουρεαλιστική».
«Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω – Νο.1 για τρίτη εβδομάδα. Είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι. Ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν να μοιάζουν λίγο σουρεαλιστικά», δημοσίευσε η Μπους στην ιστοσελίδα της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, προσθέτοντας ότι είχε παρακολουθήσει τα επεισόδια της σεζόν. «Είχα δει μόνο τις σκηνές στις οποίες συμπεριλήφθηκε το τραγούδι, οπότε δεν γνώριζα την εξέλιξη της ιστορίας ή το “χτίσιμο” (…). Τώρα όμως που έχω δει ολόκληρη τη σειρά, νιώθω τιμή που το τραγούδι επιλέχθηκε ως μέρος αυτού του – γεμάτο ανατροπές – ταξιδιού. Δεν μπορώ να φανταστώ τον όγκο σκληρής δουλειάς που είχαν οι συντελεστές ώστε να δημιουργήσουν κάτι αυτής της κλίμακας. Νιώθω δέος. Έκαναν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό».

Με πληροφορίες από το NME, το Music Business Worldwide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση