ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρι και Μέγκαν από την εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ζήτησαν ίση διανομή εμβολίων

Κάλεσαν παγκόσμιους ηγέτες και φαρμακευτικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν την πρόσβαση στο εμβόλιο Covid-19 ως «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα»

ΑΜΠΕ

O δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πιστεύουν ότι η άνιση διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 είναι κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Χάρι και η Μέγκαν μίλησαν μαζί με πάθος υπέρ της παγκόσμιας ισότητας εμβολίων το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη στο Global Citizen Live στο Σέντραλ Παρκ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ζήτησαν ισότιμη διανομή εμβολίων και κάλεσαν παγκόσμιους ηγέτες και φαρμακευτικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν την πρόσβαση στο εμβόλιο Covid-19 ως «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

«Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη έχει θεμελιώδες δικαίωμα να κάνει αυτό το εμβόλιο» είπε η Μέγκαν Μαρκλ. «Αυτό είναι το θέμα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Και ενώ σε αυτή τη χώρα και σε πολλές άλλες, μπορείτε να πάτε σχεδόν οπουδήποτε και να εμβολιαστείτε, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν» τόνισε.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε περιληπτικά στις συζητήσεις που είχαν σχετικά με τη διανομή εμβολίων με τους παγκόσμιους ειδικούς υγείας τον τελευταίο χρόνο. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ συναντήθηκαν επίσης την προηγούμενη εβδομάδα με παγκόσμιους ηγέτες στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση