ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρι και Μέγκαν: Εντάχθηκαν σε fund επενδύσεων για «καλούς σκοπούς»

Το Ethic εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ελέγχει κεφάλαια 1,3 δισεκ. δολαρίων

Kathimerini.gr

Ο πρίγκιπας του Σάσεξ, Χάρι, και η Δούκισσα Μέγκαν αποφάσισαν να ενταχθούν σε επενδυτικό fund που έχει στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών αδικιών, της κλιματικής αλλαγής και της εισοδηματικής ανισότητας.

Το αμφιλεγόμενο ζευγάρι του βασιλικού οίκου της Αγγλίας ακολουθεί το κύμα που σαρώνει την Αμερική, περιλαμβανομένης της Wall Street, και οδηγεί επενδυτές σε επενδύσεις «για καλό σκοπό».

Χάρι και Μέγκαν επέλεξαν το αρκετά εύρωστο fund με την ονομασία Ethic, που με έδρα της Νέα Υόρκη ελέγχει κεφάλαια 1,3 δισεκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Τζέι Λίπμαν, το πριγκιπικό ζεύγος που έχει εκουσίως απομακρυνθεί από τα καθήκοντά και ζει στην Αμερική, εντάχθηκε στο fund ως συνεργάτες αντίκτυπου («impact partners»). Είχαν στηρίξει το fund και νωρίτερα φέτος.

Με τις επενδύσεις για περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς σκοπούς (ESG) να αποτελούν πλέον αντικείμενο του κεντρικού επενδυτικού προσανατολισμού, οι εποπτικές αρχές δίνουν πλέον μεγαλύτερη προσοχή κατά πόσον οι ισχυρισμοί των διευθυντών των fund αυτών αντιστοιχούν στις πράξεις τους.

Διαβάστε επίσης:

  • Η Μέγκαν Μαρκλ στη λίστα των 100 πλέον επιδραστικών ανθρώπων στον κόσμο
  • Τέλη του 2022 τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι

Με 35 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδυμένα σε τέτοιου είδους σκοπούς, σύμφωνα με την παγκόσμια ένωση επενδυτών σε ESG, είναι όλο και μεγαλύτεροι οι φόβοι ότι συχνά είναι αποπροσανατολιστικοί οι σκοποί που ανακοινώνονται ως επενδυτικοί προορισμοί, μια πρακτική γνωστή ως «πράσινο ξέπλυμα» (greenwashing).

Το fund Ethic ιδρύθηκε το 2015 και δηλώνει ότι δημιουργεί επενδυτικές προτάσεις για τους επενδυτές που εντάσσονται σε αυτό με βάση τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τον καθένα από αυτούς.

Πηγή: Bloomberg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση