ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χόλιγουντ: Συνεχίζεται η απεργία παρά το βαρύ τίμημα για τους ηθοποιούς

Το Χόλιγουντ βιώνει την πρώτη διπλή απεργία συγγραφέων η οποία ξεκίνησε τον Μάιο και ηθοποιών, ξεκίνησε τον Ιούλιο, έπειτα από 63 χρόνια

Kathimerini.gr

Το Χόλιγουντ βιώνει την πρώτη διπλή απεργία συγγραφέων η οποία ξεκίνησε τον Μάιο και ηθοποιών, ξεκίνησε τον Ιούλιο, έπειτα από 63 χρόνια.

Η διπλή κινητοποίηση έχει παγώσει πάμπολλες παραγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές στο εξωτερικό.

Η παράλυση της βιομηχανίας, στο πλαίσιο της διπλής απεργίας που προκηρύχθηκε με βασικό σκοπό να ασκηθεί πίεση στα μεγάλα στούντιο, προκαλεί ταυτόχρονα οικονομική ζημιά στους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτήν για την επιβίωσή τους.

Η δασκάλα υποκριτικής, Τζέσικα Πέιν, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε πως πολλοί μαθητές της και ανερχόμενοι ηθοποιοί βλέπουν τα όνειρά τους να μπαίνουν «στον πάγο».

«Όλα είναι πλήρως ακινητοποιημένα», τόνισε η Πέιν, προσθέτοντας ότι η παύση επηρεάζει ιδιαίτερα τους νεότερους και ανερχόμενους ηθοποιούς.

Στήριξη ανερχόμενων ηθοποιών

Η υποκριτική αποτελεί ιστορικά δύσκολο κλάδο, ωστόσο, σε καιρούς απεργιακών κινητοποιήσεων τα εμπόδια πολλαπλασιάζονται.

Η επιτροπή διαπραγματεύσεων του σωματείου ηθοποιών Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) αλλά και η αντίστοιχη επιτροπή των συγγραφέων εργάζονται για συμφωνία με την ένωση των παραγωγών Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), χωρίς επιτυχία.

Τα μεγάλα στούντιο χαρακτηρίζουν πολλά από τα αιτήματά τους υπερβολικά και παράλογα.

Ο πρώην παλαιστής και ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον πρόσφερε τον περασμένο μήνα τεράστιο χρηματικό ποσό, επταψήφιο νούμερο, για να στηρίξει την κινητοποίηση.

Ο 51χρονος είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο και έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά Fast & Furious.

Οι απεργοί, μεταξύ άλλων, διεκδικούν βελτιώσεις στις αμοιβές, ιδίως ανερχόμενων ηθοποιών που δεν έχουν πολλές εμφανίσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση