ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Zar Amir Ibrahim: Η νικήτρια του Χρυσού Φοίνικα από το Ιράν και το σεξουαλικό σκάνδαλο

Το σεξουαλικό σκάνδαλο που ανάγκασε την ηθοποιό να μεταναστεύσει

must.com.cy

Του Γιώργου Γκαρακλίδη

H Zar Amir Ibrahim παρέλαβε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών στην 75η χρονιά. Η Ιρανή ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο για τη συμμετοχή της στην ταινία «Holy Spider» η οποία πρόκειται να «κλέψει» τις εντυπώσεις μόλις κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ηθοποιός δήλωσε πως ο κινηματογράφος της έσωσε τη ζωή και πως είναι σίγουρη ότι θα σώσει κι άλλες ζωές.

Συγκεκριμένα είπε:

«Απόψε έχω την αίσθηση ότι είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή. Είναι ένα ταξίδι που σ από σχηματίστηκε από ταπεινώσεις». Στη συνέχεια δήλωσε πως ευχαριστεί τη Γαλλία που την υποδέχθηκε και την αγκάλιασε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zar Amir Ebrahimi (@zaramirebrahimi)

Η ζωή της ηθοποιού είναι έντονη και υπήρξε εντονότερη στο παρελθόν όταν αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα της και να μεταναστεύσει εξαιτίας ενός ροζ σκανδάλου που διέσυρε τη φήμη της στο Ιράν και κατέστρεψε την καριέρα της.

Το 2006 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεό της στο οποίο βρισκόταν με έναν άντρα σε ένα στενό κρεβάτι στο οποίο δεν φαινόταν καλά αν ήταν η ίδια αλλά όταν βγήκε ο άνδρας ο οποίος ήταν στο κρεβάτι μαζί της δήλωσε δημόσια την ταυτότητα΄ του και είπε πως η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του ήταν η Zar Amir Ibrahim. Το γεγονός θεωρήθηκε σκάνδαλο καθώς ο άντρας που βγήκε και μίλησε ήταν ο αρραβωνιαστικός της και σύμφωνα με την ίδια το έκανε με δόλια πρόθεση και ότι το βίντεο είχε γυριστεί δύο χρόνια πριν δημοσιευτεί, δηλαδή το 2004.

Το έγκλημα θεωρήθηκε πολύ σοβαρό και η διαπόμπευση της ηθοποιού ήταν το επόμενο «χτύπημα» που τη βρήκε. Το βίντεο βγήκε σε DVD και απέφερε 4 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αστρονομικό και που θεωρήθηκε ρεκόρ για την ιρανική βιομηχανία του θεάματος.

Για «εθνική ντροπή» και λιθοβολισμό μιλούσαν οι πολιτικοί και ο κόσμος και τελικά η ηθοποιός δεν κατηγορήθηκε ποτέ για οποιοδήποτε αδίκημα καθώς δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν αν ήταν όντως η ίδια στο βίντεο ή όχι. Ωστόσο η φήμη της είχε ήδη καταστραφεί και μαζί μ' εκείνη και η καρέρα της.

Έτσι η ίδια αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γαλλία και να συνεχίσει εκεί την καλλιτεχνική της πορεία κάτι που την έκανε να θέλει να ευχαριστήσει τη χώρα μετά την παραλαβή του βραβείου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zar Amir Ebrahimi (@zaramirebrahimi)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση