ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Banana Chai bread με σοκολάτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φτιαγμένο σε ένα μπολ με απλά υλικά, εξαιρετικά γρήγορο στην ετοιμασία του, υγιεινό και ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ... ιδανικό κέικ για μια κρύα μέρα!

Χρόνος προετοιμασίας, 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος, 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες, 8
Θερμίδες: ανά 100 γρ. 220 kcal

Υλικά
Για το μείγμα Chai spice
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ. γ. κάρδαμο αλεσμένο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. γαρίφαλο αλεσμένο
1 πρέζα πιπέρι

Για το Banana bread
(450 γρ.) 4 πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες
50 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Flax egg 2 κ.σ. λιναρόσπορος, διαλυμένος σε 6 κ.σ. νερό
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. αλεύρι Ζέας
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
30 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών chai. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το πιπέρι.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί με λαδόκολλα.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τον λιναρόσπορο με το νερό και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό chai και το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση