ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Curry με πέρκα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Εύκολο και πολύ νόστιμο curry με ψάρι, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Χρόνος ετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 20’

Μερίδες: 4

Θερμίδες ανά μερίδα: 470

Υλικά

150 γρ. ρύζι μπασμάτι
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φρέσκια πράσινη καυτή πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. κουρκουμάς (turmeric)
750 γρ. φιλέτο πέρκας BLUE ISLAND, χωρίς κόκκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
400 γρ. (1 κονσέρβα) ελαφρύ γάλα καρύδας
400 γρ. (1 κονσέρβα) ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. αρακάς
Φύλλα φρέσκου κόλιαντρου

Εκτέλεση

1.Πρώτα ετοιμάζουμε το ρύζι μας μαγειρεύοντάς το σε μια μικρή κατσαρόλα ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.

2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι, το τσίλι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερού -αν χρειαστεί- και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψάρι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.

3. Σερβίρουμε το curry μας με το ρύζι τελειώνοντας με φύλλα κόλιαντρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση