ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεσογειακή σαλάτα κινόα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα για το γραφείο ή την εκδρομή. Μπορεί ακόμα και να συνοδεύσει μια ωραία μπριζόλα ή κοτόπουλο στη σχάρα. Είναι γεμάτο πρωτεΐνες από την κινόα και φορτωμένο με αντιοξειδωτικά από τις ντομάτες, τις ελιές και το σπανάκι.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 230 kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για τις ελιές:

½ συσκευασία ελιές τσακιστές “THE KING OF OLIVES”
Ο χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σπαστό κόλιαντρο
½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο

Για τη σαλάτα:

150 γρ. ξηρή κινόα
500 γρ. νερό
2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι
100 γρ. φέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πρώτα φτιάχνουμε τις ελιές μας. Τις στραγγίζουμε από την άλμη και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το κόλιαντρο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε.

2. Για τη σαλάτα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την κινόα και κοχλάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλο το νερό. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

3. Ρίχνουμε στο μπολ με τις ελιές. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σπανάκι, τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση