ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεξικάνικο φαγητό στο ηλεκτρό τηγάνι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αυτό το Tex Mex φαγητό είναι ένα νόστιμο γεύμα φτιαγμένο στο ηλεκτρικό τηγάνι της SALADMASTER, που θα λατρέψει όλη η οικογένειά σας! Είναι φιλικό προς την οικογένεια, φιλικό προς τον οικονομικό προϋπολογισμό, χωρίς γλουτένη, γεμάτο με απλά, υγιεινά και εύκολα υλικά.

Χρόνος προετοιμασίας, 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος, 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος, 50 λεπτά
Μερίδες, 4
Θερμίδες, 320 kcal ανά μερίδα η 100 kcal ανά 100 γρ.

Υλικά

20 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
75 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
75 γρ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. λευκό ρύζι μπασμάτι, ξεπλυμένο
45 γρ. κόκκινες φακές, ξεπλυμένες
170 γρ. μαύρα φασόλια, τα οποία πρέπει να μαγειρέψουμε πρώτα ή να αγοράσουμε σε συσκευασία μαγειρεμένα
1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. σάλτσα tabasco (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά)
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
420 γρ. νερό
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών, σε σκόνη

Για να ολοκληρώσουμε το πιάτο:

Λίγο vegan τυρί ή τσένταρ ή άλλο τυρί δικής σας επιλογής
2 κ.σ. jalapeno, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το ηλεκτρικό τηγάνι της SALADMASTER στους 230°C. Προσθέτουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε τo κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, κρατώντας το τηγάνι κλειστό. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το κύμινο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές, τη σκόνη τσίλι, το μπούκοβο, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, την καυτερή σάλτσα tabasco αν θέλουμε, την ντομάτα, το νερό και τον ζωμό λαχανικών. Με τη θερμοκρασία του τηγανιού στους 230°C αφήνουμε το νερό να βράσει. Τέλος προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και κλείνουμε το τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 105 °C, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 25 λεπτά.

3. Όταν περάσει ο χρόνος, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε αν θέλουμε με τυρί δικής μας επιλογής και με το ψιλοκομμένο jalapeno. Μπορείτε ακόμα να το σερβίρετε με γουακαμόλε ή και με τσιπς τορτίγιας.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση