ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νηστήσιμα μακαρόνια στον φούρνο με σπανάκι και vegan τυρί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μακαρόνια φούρνου με σπανάκι, που είναι μάλιστα και νηστήσιμα, φτιαγμένα σε μια κατσαρόλα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Xρόνος μαγειρέματος: 45’
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 380

Υλικά

20 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μακαρόνια πέννες ολικής αλέσεως la Molisana
1 λίτρο νερό
500 γρ. γάλα βρόμης
200 γρ. κρέμα vegan
200 γρ. vegan τυρί, τριμμένο
Αλάτι - Πιπέρι
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2-3 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
40 γρ. φρυγανιά

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 22 Χ 28 Χ 6 εκ.
2. Σε μια κατσαρόλα για ζυμαρικά ζεσταίνουμε το νερό σε δυνατή φωτιά για να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 του τυριού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα το τσίλι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ρίχνουμε τη φρυγανιά ομοιόμορφα πάνω από το φαγητό μας και πασπαλίζουμε με το λάδι.
5. Ψήνουμε μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει, για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση